0

Öğretmenler Günü Kutlandı

Bu Haber 2736 Kez Okundu
  • Paylaş:
Öğretmenler Günü Kutlandı

Haber: Eylem Tuna Çoban

Fotoğraflar: Enes Kurt, Onur Çiftçi

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelek sunma törenine, Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden katıldı.  24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle gün boyunca birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerden biri de Eğitim Fakültesi tarafından Üniversitemiz 25. Yılı Etkinlikleri kapsamında organize edilen “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliğiydi. 

Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ Genel Sekreteri Sami Yılmaz, akademik personel, öğrenciler, öğretmenler ve emekli öğretim üyeleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Öğr. Gör. Tamer Bektaş yönetimindeki Troy Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başlayan program,“Kirazlı’dan Anafartalar’a Öğretmen Okulları” filmi ile devam etti.  

Açılış konuşmalarını Marif Müfettişi Ahmet Göç, Prof. Dr. İsmet Uysal, Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan gerçekleştirdi. 

1988 ÇOMÜ Mezunu Marif Müfettişi Ahmet Göç; Çocukların hayatında anne babalarından sonra en önemli yol göstericilerin öğretmenler olduğunu belirterek, “bir millet çağdaş ülke seviyesine ulaşmak istiyorsa eğitime önem vermeli, bilimsel veri tabanlı oluşturduğu eğitim anlayışı ile bu süreci yönetmeli ve devam ettirmelidir. Eğitim sisteminin başarıya ulaşmasının birçok unsuru vardır ancak en değerlisi öğretmenlerdir” dedi.

Emekli Öğretim Elemanları adına bir konuşma yapan Prof. Dr. İsmet Uysal, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi tarihinin canlı tanığı olduğunu ve 45 yılık çalışma hayatından sonra emekli olan birisi için yeniden ÇOMÜ’de olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.  

“Öğretmenler Toplumsal Dönüşümün Mimarlarıdır”

Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Genç Eğitim Fakültesinin ana gayesinin öğretmen yetiştirmek olduğunun altını çizerek fakültenin her geçen gün kalitesini ileriye taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Genç, 24 Kasım’ın tarihçesinden bahsederek sözlerine şöyle devam etti: 

“Her toplumda olduğu gibi öğretmenler bizde de toplumsal dönüşümün mimarlarıdır. Emekli olunmayan meslek olarak tanımlanabilir öğretmenlik. Öğretmen fiilen çalışmasa bile hep öğretmendir. Bu nedenle bütün mesleklerin en başında gelir öğretmenlik. Öğretmenlik mesleğinin önemini bilen fakültemiz öğretmen yetiştirme sistemini her geçen gün daha iyiye daha yeniye taşımak için akademik kadrosunu güçlendirmekte, gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etmekte, uygulamaları ile zenginlik katmaktadır.”

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, yeniden bu dünyaya gelsem yine öğretmen olurdum dedi. Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi yapıldı ve program kokteyle sona erdi.