Can DELDAĞ “Girişim Sermayesi” Temalı Konferans Verdi

07.01.2010
Üniversitemizin Genç Girişimciler Topluluğu tarafından organize edilen, The Carlyle Group Türkiye Genel Müdürü Can DELDAĞ’ın “Girişim Sermayesi’nin Küresel Finansman Sahnesindeki Yeri ve Türkiye Tecrübesi” başlıklı konferansı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR konferans öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversite olarak girişimciliği kariyer alternatiflerinden birisi olarak benimsiyoruz ve toplumun tüm kesimlerine girişimciliği adres göstermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla böylesine önemli bir konuyu trend olarak yakalamış olmanın üniversite olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Zira üniversite düzeyindeki örgütlenmemizi bu temelde gerçekleştiriyoruz. Hem merkezimiz var hem topluluklarımız ve bu konuda çalışan öğretim elemanlarımız var. Girişimcilik heyecan verici bir konu ama ne denli heyecan verici olursa olsun ayaklarımızın yere basması gerekir. Önce bir iş fikri geliştirmek gerekiyor. Girişimcilik sırasıyla bu iş fikrini projelendirmek, uygulamak ve sürdürebilmek safhalarından oluşan bir süreçtir. Bu sürecin bir de finanse edilmesi gerek. Sayın Can DELDAĞ bugün bizlere bu sürecin nasıl finanse edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verecek. Kendisine konferans vermek için üniversitemize gelmesinden dolayı teşekkür ediyorum.” Konuşmasına “Benim işim firmalara ve yeni fikirlere yatırım yapmak, yatırım yapılan şirketlerin ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlamak. Bu amaçla çalışan bir ekibi yönetiyorum.” sözleriyle başlayan The Carlyle Group Türkiye Genel Müdürü Can DELDAĞ, konferansta farklı yatırım türleri, bunların beklentileri ve çalışma prensipleri hakkında kendi şirketinin portföyünde bulunan firmalar üzerinden örnekler vererek bilgiler aktardı. Özel sermaye fonlarına para sağlayan kaynakların emeklilik fonları, hükümet fonları, sigorta şirketleri ve zengin bireyler olduğunu ifade eden DELDAĞ varlık yöneticilerinin, kaynaklardan toplanan özel sermaye fonlarını yatırıma dönüştürdüklerini, şirketlere, yeni fikirlere ve girişimcilere destek olarak hem kazandırıp hem kazanmaya çalıştıklarını belirtti. Girişim sermayesinin tarihçesi, Türkiye’de özel sermaye fonlarının geçmişi, finansal kriz ve girişim sermayesi, girişim sermayesinin değişik uygulamaları konularını örneklerle anlatan Can DELDAĞ, konferansın sonunda öğrencilerin sorularına geniş zaman ayırdı. Öğrencilerin konferansa gösterdikleri yoğun ilgiden ve sordukları sorulardan dolayı memnun kaldığını dile getiren Can DELDAĞ’a Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Utku DİNÇEL tarafından plaket, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK tarafından da hediyeler takdim edildi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.