Can DELDAĞ Konferans Öncesi Rektörümüzü Ziyaret Etti

07.01.2010
The Carlyle Group Türkiye Genel Müdürü Can DELDAĞ, Genç Girişimciler Topluluğu’nun organizasyonunda düzenlenen “Girişim Sermayesi” temalı konferanstan önce Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Ali AKDEMİR, girişimci bireyler yetiştiren üniversitemizde girişimciliğin öğrencilere sunulan 4 kariyer alternatifinden biri olması nedeniyle Can DELDAĞ’ı konferansa davet ettiklerini vurguladı. Prof. Dr. AKDEMİR, “Sizin gibi alanında uzman kişilerin öykülerini ve bilgilerini öğrencilerimize ve üniversitemize sunmak bizim için son derece önemli” diyerek Can DELDAĞ’a konferans vermek için üniversitemize gelmesinden dolayı teşekkür etti. Girişimcilik ile ilgili üniversitemizin gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahseden Prof. Dr. Ali AKDEMİR, 2010 Dünya Üniversiteler Kongresi ve kongrenin teması hakkında Can DELDAĞ’a bilgiler aktardı. Yaklaşık 20 yıldır finans sektöründe olduğunu söyleyen DELDAĞ, üniversiteyi bitirdiği zamanlarda kariyer fırsatlarının ve rekabetin günümüze oranla daha az olduğunu ifade etti. Sonrasında 18 yıl çalışacağı Arthur Andersen isimli mali denetim şirketinde çalışmaya başlayarak finans sektörüne ilk adımını atan DELDAĞ, sektörde uluslararası değişik görevlerde bulunduğunu ve 2007 yılından beri The Carlyle Group Türkiye Genel Müdürü çalışmaya devam ettiğini söyledi. Dünyanın en büyük özel sermaye yatırım fonlarından The Carlyle Group, toplam 54.5 milyar Dolar değerinde bir fonu yöneten uluslararası bir özel sermaye yatırım fonu. Carlyle, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da; havacılık ve savunma sanayii, otomotiv ve ulaşım, perakende, enerji, sağlık, teknoloji, telekomünikasyon ve medya gibi farklı alanlarda yatırım yapıyor. Carlyle Group, 1987'den beri 24 milyar dolarlık bir yatırımla toplam 101.8 milyar Dolar değerinde 576 satın alma gerçekleştirdi. Carlyle Group bünyesinde 16 ülkede 760 kişi çalışıyor. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.