5

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

Bu Haber 3302 Kez Okundu
  • Paylaş:
10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında, Çanakkale'de anma törenleri düzenlendi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda çelenklerin Atatürk büstüne sunulmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, idari ve kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunma törenlerinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kongre Merkezi’nde de bir tören gerçekleştirildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından “Atatürk Oratoryosu” sunumu gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliği’nin himayesi altında gerçekleşen törenlerin yanı sıra ÇOMÜ’de de bir anma programı yapıldı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hüseyin Erkul’un Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunan Bilim Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Terzioğlu Yerleşkesi Bilim Anıtı’nın önünde gerçekleşen çelenk sunma törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.