ÇOMÜ Öğrenci Konseyi ve ÇSATT’tan Tarihi Rekor: Ecdadın İzinde 500 Nefer

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi ve ÇSATT’tan Tarihi Rekor: Ecdadın İzinde 500 Nefer

Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu’nun (ÇSATT) geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Gelibolu Yarımadası Şehitlik Ziyareti Etkinliği” bu yıl ÇSATT ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi işbirliği ile gerçekleştirildi. Etkinliğe ecdadın izinde yürüyen 500 öğrenci katıldı.

Çanakkale Ruhuna yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmalarını, Kilitbahir Kalesi’nde, ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve ÇSATT Başkanı Bekir Gürlek yaptı. Namazgâh Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Kırmızısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı Mevkilerinin ziyaret edildiği etkinlikte Bekir Gürlek tarafından bölgede gerçekleşen muharebe ve mevkilerin önemi anlatıldı. Gün sonunda Arıburnu Koyu’nda 500 neferle birlikte etkinlik değerlendirmesi yapıldı. Gerçekleştirilen şehitlik ziyareti ile alan etkinlikleri açısından ÇOMÜ’de katılım rekoru kırıldı.