1

“Tarımsal Eğitimde Yenilenebilir Enerji Kaynakları” Başlıklı AB Proje Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1836 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Tarımsal Eğitimde Yenilenebilir Enerji Kaynakları” Başlıklı AB Proje Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) AB projelerinden “Renewable Energy Sources For Agricultural Vocational Education- “Tarımsal Eğitimde Yenilenebilir Enerji Kaynakları” başlıklı AB projesinin final toplantısı Rektörlük makamında gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başkanlığında yapılan toplantıya, Proje yürütücüsü Prof. Dr. Kemal Çelik ile proje ekibinden İtalya Cia Umbria’dan Dr. Massimo Canalicchio, Polonya’dan Dr. Andrea Palomba, Doç. Dr. Barbara Krol, Dr. Krzysztof Kafarsni, Slovakya’dan Dr. Peter Vnucko, Yunanistan’dan Dr. Christine Stavropalas ve Dr. Tina Papasiteri, Azerbaycan’dan Doç. Dr. Rövşan Guliyev, Ardahan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şeref Kılıç, ÇOMÜ’den Doç. Dr. M. Yunus Eryaman ve Prof. Dr. Harun Baytekin katıldı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Kemal Çelik proje konusunun önemine işaret ederek, “Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için 2023 yılı hedefini, %25-30 olarak belirlemiştir. Petrol ve doğalgaza daha az ihtiyaç duyulması için, güneş, rüzgâr, tarımsal atıklar ve su kaynaklarının daha etkin kullanılması demektir. Belirlenen bu hedef için yaklaşık 130 milyar dolarlık enerji yatırımı öngörülmekte olup yatırım projeleri kadar mesleki eğitiminde bu tür projelerle güç kazanacak.” şeklinde konuştu.

Fotoğraf Albümü