0

Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası ÇOMÜ’de Gerçekleşti

Bu Haber 1776 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası ÇOMÜ’de Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Türkiye Halter Federasyonun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Seyit Onbaşı’nın anısına organize edilen Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonası 16 yıl aradan sonra Çanakkale’de, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan Mevsuf Spor Salonu’nda gerçekleşti.

33 ilden 57 kulüp ve 251 erkek sporcu, 117 bayan sporcu olmak üzere toplam 368 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonasının açılış seremonisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem,  Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar katıldı. Açılış seremonisi, müsabakaya katılan illerin sporcularının geçiş töreninin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin sporun ve sporcunun yanında olan bir üniversite olduğunu, bu bağlamda çok sayıda çalışma yaptıklarının altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Üniversite yönetimi olarak spora destek veriyor ve sporun yapılması için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Terzioğlu Kampüsü’nde iki tane spor salonumuz var. Hasan Mevsuf Spor Salonu bunlardan biri. Bu spor salonlarının yanında yerleşkenin en büyük açık hava spor ve park alanını inşaa ettik. Dardanos Kampüsü’nde kapalı yüzme havuzumuz var. Anafartalar Kampüsü’nde yeni hizmete açılacak spor salonunu da tamamladık. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz.”  

Prof. Dr. Erdem, müsabakadaki tüm sporculara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Açılış konuşmalarının adından dereceye giren sporcular için ödül töreni yapıldı. 


Fotoğraf Albümü