0

Gelibolu Maratonu Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1950 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gelibolu Maratonu Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber: Gökçe Güzel 

Bu yıl üçüncüsü koşulacak Turkcell Gelibolu Maratonu’nun koordinasyon toplantısı Truva Otel’de gerçekleştirildi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Vekili Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz başkanlığında gerçekleşen bilgilendirme toplantısına ÇOMÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

1 Ekim 2017’de gerçekleştirilecek maratonun organizasyonunu yürüten GTP Turizm temsilcileri Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik gerçekleştirdikleri sunumda maratona ilişkin bilgiler verdi.

Adım Adım Koşu Birliği İle İşbirliği

Maraton etkinliğinde sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini vurgulayan Aydeğer,

“Bu yılki programımız içerisinde yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Türkiye Atletizm Federasyonu ile birlikte “Çocuk Atletizmi” etkinliğimizi yapacağız. Maraton etkinliğimizde yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda sosyal sorumluluk adına çok önemli anlaşmalar ve işbirliklerimiz olacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Güzelyalı mevkiinde 10 bin fidan dikimi yapmıştık. Yine çocuklarla birlikte “Barış İçin Çiziyorum” adı altında gerçekleştirdiğimiz resim çizme etkinliğimizde onlardan gelen bu resimleri kartpostal haline getirerek bunları bağış karşılığında dağıtarak elde ettiğimiz geliri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vermiştik. Bu bağış ile de bir okulumuzun kütüphanesinin yapımını sağlamıştık. Ayrıca elde edilen kayıt ücretlerinin tamamı Çanakkale’deki sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmıştı. Bu yıl ise farklı bir çalışma etkinliği yürütmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda 2 tane çok önemli işbirliğimiz var. Bunlardan birincisi 46 tane Sivil Toplum Kuruluşunun üst çatısı gibi olan bir platform halinde çalışan “Adım Adım Koşu Birliği” çatısı ile işbirliği içerisine girdik. Kendileri daha önce hali hazırda devam etmekte olan Antalya Maratonu, Bozcaada’daki Bozcaada Maratonu ve İstanbul Maratonlarında aktif katılım sağlıyorlardı. Kendileri işbirliği konusunda Gelibolu Maratonu’na da katılma sözü verdiler. Bu yıl onlar da Gelibolu Maratonu’na çok güçlü bir destek sağlayacaklar. Yine Türkiye genelindeki birçok koşu grubu Gelibolu Maratonu’nun içinde yer alacak” şeklinde konuştu.  

 Şehit ve Gazi Aileleri İçin Yardım Kampanyası

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi ile bir işbirliği içerisine girdiklerini dile getiren Aydeğer, bu işbirliği çerçevesinde özellikle Çanakkale’deki şube üzerinden şehit aileleri ve gazilerin yakınlarına bir bağış kampanyası planladıklarını söyledi.

“ÇOMÜ, bu organizasyonun olmazsa olmazlarından bir tanesi diyerek” üniversitenin Çanakkale için önemine değinen Aydeğer, maraton öncesinde ve sonrasındaki desteklerinden dolayı ÇOMÜ yönetimine ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Toplantıda, ÇOMÜ’nün de çeşitli öğrenci etkinlikleriyle destek vereceği Turkcell Gelibolu Maratonu Fuarı’nın bu yıl 28 – 30 Eylül tarihleri arasında 17 Burda AVM’de gerçekleştirileceğinin bilgisi verildi. 

Maratonla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Fotoğraf Albümü