Yenilenebilir Enerji İle İlgili Avrupa Birliği Projeleri Kabul Edildi

22.08.2017

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik tarafından hazırlanarak sunulan Yenilenebilir Enerji İlgili Avrupa Birliği Projeleri 532.588 Euro ile desteklenmiştir.

“Care Activities Raising Employment and Training on Farm Adaptation to Responsible and Mental-health Services” ve “Utilization of Renewable Energy Sources in Agricultural Vocational Education” başlıklarıyla desteklenen iki yeni proje, 2 yıl süre ile Türkiye, İtalya, Polonya, Slovakya ve Belçika’da gerçekleştirilecek AR-GE çalışmaları ve eğitim faaliyetleriyle sektöre destek olacak, Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve tarımsal üretimde sağlık koruma altyapılarına katkılar sunarak ülkemizin ve üniversitemizin tanıtımına önemli faydalar sağlayacaktır.