0

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 3390 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Haber ve Fotoğraf: Gökçe Güzel 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 5. Dönem Mezuniyet Töreni İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tamer Demir’in yanı sıra çok sayıda yönetici, akademisyen ve mezunların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Tıp Fakültesi mezunları tarafından hazırlanan kısa filmin izlenmesiyle devam etti.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Ebru Öksüz 6 yılını değerlendirdiği konuşmasında “ÇOMÜ’de 6 yıl geçirdik. Üniversiteye yeni başlayacak tıp öğrencilerinin, tamamlanmak üzere olan yeni hastane ile bizim yaşadığımız bir takım zorlukları yaşamayacaklarını umuyorum. Bu 6 yılda bize emeği olan çok kıymetli hocalarımız var, her birine teşekkür ediyor, meslektaşlarıma yaşamları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

“ÇOMÜ 5. Dönem Tıp Fakültesi Mezunlarını Uğurluyor”

Ardından konuşan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tamer Demir “Genç meslektaşlarımın mezuniyetinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında 110 öğretim üyesi, 770 Tıp Fakültesi öğrencisi olan ve Türkiye’de ilk 10 bine giren öğrencilerin eğitim aldığı ÇOMÜ Tıp Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Demir, 15 Temmuz sürecinin fakülte üzerindeki etkilerine değindiği konuşmasında, fakültedeki huzur ortamı ve kurum kimliğinin oluşmasına sunduğu katkı sebebiyle Rektör Prof. Dr. Acer’e teşekkür etti.

“Var Olun Var Edin, Ne Mutlu Türk Hekimlerine”

Prof. Dr. Tamer Demir mezun öğrencilere ithafen yaptığı ve büyük beğeni toplayan konuşmasında:

“Eleştirel düşünmeyi öğrenmiş, bilime katkı sunan, başarılara imza atan ÇOMÜ 5. Dönem mezunları son derece güç ve zor koşullarda eğitimlerine devam ettiniz ve başarıyla mezun olmaya hak kazandınız. Sizler ÇOMÜ mezunusunuz, neden sonuç ilişkisi kurabilen, araştırma kabiliyeti gelişmiş, özgüveni yüksek, etik değerleri ve toplumsal sorumluluğu gelişmiş hekimlersiniz. Sizleri, anne ve babalarınızı ve özellikle size emek veren tüm akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum. Bugün en az sizler kadar gururlu ve mutluyuz. Var olun, var edin, ne mutlu Türk Hekimlerine” dedi.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer fakülteyle ilgili bilgiler verdikten sonra, tüm mezun öğrencileri tebrik ederek  şunları ifade etti:

“Türkiye’nin en başarılı öğrencileri olarak bugün mezuniyetiniz gerçekleşiyor. Bugün her birimiz için hem gurur hem hüzün günü. Biz de en az sizler kadar gururlu, mutlu hissediyoruz ve öğrenci olarak sizleri uğurlayacağımız için hüzünlüyüz. Türkiye’de üniversiteye girmek bile zorken sizler Tıp Fakültesi kazandınız ve bugün mezun oluyorsunuz. Sağlık gibi çok önemli bir alanda yeni doktorlarımızı sektöre uğurluyoruz. Mezun olduktan sonra da birbirinizle iletişiminizi sürdürün her nerede göreve başlarsanız birbirinize destek olmayı ihmal etmeyin.

Bizler yöneticiler olarak ÇOMÜ’de güven ve huzur ortamını oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. 15 Temmuz öncesi ve sonrasında ülkenin her yanına bir kanser gibi yayılan mikrobu temizlemeye çalıştık. Hala bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi aklımıza güvenip hiçbir isim, ideoloji altında olmaksızın topluma hizmet etmek durumundayız. Bu konuda aklımızla, mantığımızla, oluşumların altında yatan gerçekleri görerek hareket etmemiz gerektiği konusunda sizlerden de ricada bulunmak isterim.”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının sonrasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Bölüm birincisi Ebru Öksüz’ün mezuniyet kütüğüne isim plakasını çakmasının ardından tüm mezunlara belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet keplerinin havaya atılması ve anı fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.