0

15 Temmuz Şehitleri, Abide’de Düzenlenen Törenle Anıldı

Bu Haber 3037 Kez Okundu
  • Paylaş:
15 Temmuz Şehitleri, Abide’de Düzenlenen Törenle Anıldı

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi'nde bir tören gerçekleştirildi. 15 Temmuz ve Çanakkale Şehitleri, dualarla anılırken; şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Başkanı İsmail Kaşdemir ile  vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Vali Orhan Tavlı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe, 15 Temmuz şehitleri ve Çanakkale Şehitleri için dua yaptırdı. Şehitliklere protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı.

Tören Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosunun Şehitler Abidesi altında sergilediği 57'inci Alay oyunuyla sona erdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada Çanakkale'nin Türkiye'nin milli şuurunun başkenti olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanımız himayesinde tüm Türkiye'de şehitliklerimizi ziyaret ettik. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü vesilesiyle bir araya geldik. Çanakkale'miz Cumhuriyetimizin ön sözü. 15 Temmuz gecesinde Ömer Halisdemirler ve birçok şehidimiz aynı şekilde bu milletin geleceği adına, bu milletin birliği ve beraberliği adına, milli egemenliğimize uzanan ellerin kırılması adına çok büyük bir bedel ödediler. 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak, bu milletin her bir ferdinin görevi. Bir daha o hain girişimlerinin olmaması için ne düşüyorsa üzerimize gayret göstereceğiz. FETÖ'ye, PKK'yla, mücadele başta olmak üzere, tüm örgütlerle olan mücadelemizi son aşamasına kadar elimizden geldiğince gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Fotoğraf Albümü