0

Biga MYO Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 3055 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga MYO Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Biga Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda konuk katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MYO 1.si Hakkı Deniz’in konuşmasıyla başladı.

“Çanakkale’nin İlk ve Tek Üniversitesinden Mezun Olmanın Gururunu Yaşıyorum”

Hakkı Deniz yaptığı konuşmada;

''Biga Meslek Yüksekokulu’nun Elektrik ve Enerji Bölümü’nden mezun olmaktan ve bu kürsüye davet edilmiş olmaktan çok mutluyum. Aynı zamanda mezun olan arkadaşlarımın hislerine tercüman olacağım için oldukça heyecanlıyım ve onur duyuyorum.  Ben ve değerli arkadaşlarım Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimin merkezi olan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale'nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşamaktayız. Siz değerli arkadaşlarıma küçük ama önemli bir önerim olacak. Hedeflerinizden ve aldığınız kararlardan asla vazgeçmeyiniz. Ben, dikey geçiş sınavını kazanarak lisans eğitimine devam etmek ve devamında elektrik - elektronik mühendisi olmayı hedeflemekteyim. Asıl hayat bizler için şimdi başlıyor. Herkesin yolunun açık olmasını ve arzu ettiği konuma gelmesini diliyorum.' diyerek kendilerine emek veren akademisyenlere teşekkür etti.

“Çeyrek Asırlık MYO”

Meslek Yüksekokulu birincisinden sonra söz alan Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

 “Geçtiğimiz yıl 25. dönem mezuniyetini ve 5000. mezunumuzu uğurladığımız okulumuzdan bu yıl da 140 öğrencimizi uğurlamış bulunuyoruz. Biga Meslek Yüksekokulu, kuruluşundan bu yana çeyrek asrı tamamladı. Öncelikle bu onurlu gününde her türlü fedakârlığı yapan mezunlarımızın sevgili anne ve babalarını, akademisyenlerimizi, idarecilerimizi, Biga'da bizi yalnız bırakmayan devlet ve özel sektör destekçilerimizi gönülden kutluyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren Ağaköy’deki yeni binamızda eğitime devam edeceğiz. Bizlere her konuda olduğu gibi yeni binamız hakkında da desteklerini esirgemeyen başta kamunun sayın yöneticileri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.''

 Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere ve velilere hitap ederek:

 ''Sevgili öğrencilerimiz; şunu unutmayın, üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendilerini geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur.

Çok sevgili anneler, babalar;  Çocuklarımız üniversiteyi bitirir bitirmez istedikleri bir işte hemen çalışmaya başlayamayabilirler. Lütfen desteğinizi devam ettirin. Sizin desteğiniz olduğu ölçüde onlar gayret etmeye devam edeceklerdir. Onların bazı sıkıntılar yaşamasına müsaade edin. Öğrencilerimize mezuniyetten sonra da aynı ilgi ve alakayı göstermeniz gerekir. Bunu sizlerden istirham ederim. Konuşmamın sonunda emeği geçen bütün Bigalı dostlarımıza üniversitemiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok değerli hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, bundan sonra biz sizin desteklerinizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun'' dedi.

Mezuniyet töreni, keplerin atılmasının ardından, öğrencilerin velileri ve akademisyenler ile birlikte günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Fotoğraf Albümü