0

Sosyal Bilimler MYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2380 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sosyal Bilimler MYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber -Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu okulun akademik ve idari durumu, faaliyetleri ve yapılması planlanan etkinlikleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun güzel faaliyetlerin yapıldığı bir okul olduğuna dikkat çekerek “

Yaptığı faaliyetleri ile gerçekten daha büyük bir akademik birim olduğunu gösteriyor.   Üniversitemizin kalitesine ciddi katkı sağlayan akademik bir kurum haline getirdikleri  için hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu faaliyetlerin içerisinde uygulamalı faaliyetler de mevcut. Öğrencilerimizin öğrendiklerini pratik olarak uyguladıkları  faaliyetler var. Bunlar çok önemli” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer sözlerine şöyle devam etti:

Yönetim Olarak Üniversiteyi Yakından Takip Etme Yükümlülüğümüz Var

“ÇOMÜ olarak ara ara konuştuğumuz sorunlardan uzaklaştığını belirtmek isterim. Yönetim olarak üniversiteyi yakından takip etme yükümlülüğümüz var. Ülkemiz ve üniversitemiz adına hoş olmayan konuları konuşmaktan kurtuluyoruz. Umuyoruz ki bundan sonra ülkemizin ve üniversitemizin geleceğine daha fazla hizmet edecek konuları konuşuyor olacağız. Bazı şeylerin değerini bilmek ve olabildiğince bu değerlere sahip çıkmak gerekiyor. Kaybettiğimizde değerini anlarız.

Dışarıdan bakıldığında bazı şeylerin kendiliğinden gidiyormuş gibi görürüz. Fakat durum bu şekilde değildir. İçinde emek vardır, çalışma vardır, gayret vardır. İşler düzgün yapıldığında kendiliğinden gidiyormuş gibi görünür. Uzaktan bakıldığında her şey yolunda görünüyorsa başarılı bir yönetimin olduğu anlamına gelir. Hiçbir şey kendiliğinden oluşmuyor. Büyük bir emek ve çaba sarf ediliyor. Ortam olarak üniversitemiz sorunlu bir hale getirilmişti. Maalesef tek yanlı bir gidiş ve kadrolaşma vardı. Bu olumsuzlukları haksızlık ve adaletsizlik yapmadan tersine çevirmek büyük bir dikkat ve çaba gerektiriyordu.

Üniversite Olarak Huzurlu Ortama Kavuştuk, Huzura Hepimiz Sahip Çıkmamız Gerekmektedir

Hepimizin tek bir gayesi var. Ülkemizi ve üniversitemiz için, bilim dünyası için çalışmamız gerekmektedir. Büyük bir özveriyle çalışan bizlere karşı kurulmak istenen kumpaslara karşı cevabı sizler vereceksiniz. Huzur ortamını bozmaya çalışanlara hak ettiği cevabı bizlerin vermesi gerekmektedir. Hepimizin böyle bir misyonu ve görevi var. Kimler üniversitemiz hakkında, hocalarımız ve yönetimimiz hakkında yalan, iftira ve haksızlık ifadeleri kullanılıyorsa bunun cevabını biz vermeliyiz.

50 bin öğrencisi,  2500 çalışanıyla ve 1600’e yakın akademisyeni olan büyük bir üniversiteyiz. Bu sebepten kötü niyetli bu insanlara karşı gerekli cevapları verebilmeliyiz. Üniversitemize sahip çıkmalıyız. Böyle olduğunda ÇOMÜ olarak sıkıntıların yerine, bilime ve yeni birçok projeye imzasını atabilir. Burası birçok kurumun ortamına göre daha seçkin bir ortamdır.

Yönetim Olarak MYO’lara Önem Veriyoruz

Biz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetimi olarak daha ilk günden meslek yüksekokullarına önem verdiğimizi söyledik ve bunu sadece sözde bırakmadık. Faaliyetlerimize baktığımız zaman sadece merkezde bulunan meslek yüksekokullarımızın değil, ilçelerimizdeki okullarımızın da önemli olduğunu unutmamamız lazım. Okullarımızın her birini sık sık ziyaret ediyoruz. Öğrencilerin üniversitede okuma keyfini artıracak unsurlar oluşturmaya çalışıyoruz.  Bu okulların etrafının güzelleştirilmesi, uygulama imkânlarının artması için çok ciddi paralar harcıyoruz. Hocalarımızın ve öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim ortamında olmasından mutluluk duyuyoruz.

Bizler, siz akademisyenlerin fikirlerine, bilgi ve değerlerine güveniyoruz. Başkalarının yönlendirdiği kişiler olmayacaklarına inanıyoruz. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Yönetimde bulunan tüm hocalarımıza çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve bir sonraki akademik kurulda görüşmek umuduyla sevgilerimi sunuyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyor, huzurlu ve mutlu bir tatil geçirmemizi diliyorum” dedi.

ÇOMÜ Sosyal Bilimler MYO Akademik Kurulu soru-cevap bölümüyle sona erdi.



Fotoğraf Albümü