0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının İftar Programına Katıldı

Bu Haber 2146 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının İftar Programına Katıldı

Haber - Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Namazgâh Tabyasında düzenlenen iftar yemeğine, Eceabat Kaymakamı Bülent Yılmaz, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer,  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için edilen dualar ile başlayan iftar yemeğine katılan davetliler, Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe’nin yaptığı dua ile birlikte oruçlarını açtı.

 Yemeğinin ardından kürsüye gelen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale ruhu aynı masayı paylaşabilmek, aynı masanın etrafında kardeşçe bir arada buluşabilmektir. Onları unutmadığımızı göstermek adına, onların aziz hatıralarını yâd etmek adına bu akşamki bu güzel iftar programını tertip ettik. Ecdat vatan için, bayrak için, kutsal değerleri için, bağımsızlığımız için ölümü göze almaktan ve ölüme koşmaktan çekinmedi" dedi.

Konuşmanın ardından Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu oyuncuları, Çanakkale Savaşlarını anlatan tiyatro oyununu sahneledi. İftar Programı, Namazgâh Tabyasında akşam namazının kılınmasının ardından son buldu.


Fotoğraf Albümü