Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Üniversitemiz Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezinin Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Çanakkale turizminin sağlıklı gelişimi ve ekonomi içerisinde oynadığı itici güç rolünün sürmesi için bilimsel araştırmalar yapmak, turizme veri oluşturan kültürel, tarihsel ve çevresel değerlerin korunmasını ve geliştirilmesini sağlamak, turizme taraf olan kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları arasında eş güdümü sağlamak, turizm bilinci oluşturmak ve geliştirmek yönünde çalışmalar yapmak, Üniversite içinde ve dışında turizmin gelişimi ile ilgili her türlü araştırma ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmek, Türkiye'nin yabancı ülkeler nezdinde etkin tanıtımı için yapılacak çalışmalar içinde amaca uygun konularda yardımcı olmak amacıyla üniversitemizde kurulan Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezinin Yönetmeliği, 13.06.2017 tarih ve 30095 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.