0

“Çanakkale’de Havacılık ve Gelişimi” Paneli Gerçekleştirildi

Bu Haber 4216 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Çanakkale’de Havacılık ve Gelişimi” Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Troia Kültür Merkezi’nde “Çanakkale’de Havacılık ve Gelişimi” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Panele, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Havacılık Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Cafer Türkmen, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve izleyici katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan etkinlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, meslek yüksekokulu bünyesinde, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü ve bu bölümün altında Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı tekliflerinin YÖK tarafından kabul edilerek eğitim-öğretime başlayabilmek için gerekli hazırlık çalışmalarının yapıldığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, henüz çiçeği burnunda bir programımız olmasına rağmen, ilk etkinliğini bu panelle gerçekleştirmiş bulunuyor. Hava taşımacılığı, günümüzde daha sık tercih edilmeye başlanan bir ulaşım şekli olması bakımından, önemini artırarak devam ettiriyor. Havacılık sektöründe, son 20 yıl içinde yakalanan gelişme ve artan yolcu kapasitesi ile bu alandaki istihdamın artması neticesinde oluşan ihtiyaçların karşılanmasına, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programımızın önemli bir katkı yapacağını düşünüyorum. Yeni açılan havaalanları, artan yolcu kapasitesi ile sivil havacılık sektöründe işletmecilik hacminin genişlemesi, bu sektördeki işletmeciliğin önemini artırmaktadır. İşletmecilik ve temel havacılık bilgileriyle donatılmış, etkili iletişim becerilerine sahip, çözüm odaklı profesyonellerin yetişmesinde ihtiyacın bir bölümünü karşılayacağını düşündüğümüz programımızın ilk etkinliği olan panele katkı sunan değerli panelistlerimize ve panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere en içten teşekkürlerimi sunarım.”

ÇOMÜ Havacılık Topluluğu Başkanı Metin İnan’ın topluluk ve çalışmaları hakkında kısa bir sunum yapmasının ardından Çanakkale Havalimanı Hava Enformasyon görevlisi Murat Taşdemir’in oturum başkanlığını yaptığı panele geçildi.

Panele, Havalimanı Müdürü Metin Bölücek, Hava Trafik Kontrolörü Evren Çayır, uçuş öğretmeni Pilot Hüseyin Veral ile Orman Mühendisi Ersin Gürbüz katıldılar. Panelistlerin konuşmalarından sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

Panel sonrasında, Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği ve Umurbey Belediyesi işbirliğiyle 17-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında Umurbey’de gerçekleştirilecek olan  “Troy Air Fest” hakkında dernek başkanı Timur Kara tarafından bilgilendirme yapılarak Çanakkale halkı festivale davet edildi.

Katılımcılara ve katkı sunanlara takdim edilen plaketlerle etkinlik sona erdi.