Deneme Sahnesi Galileo'yla Açıldı

30.12.2009
Restorasyonu tamamlan ve Üniversitemizin Sahne Sanatları Bölümü'nün hizmetine sunulan Tarihi Ermeni Kilisesi’ndeki “Deneme Sahnesi”nin açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN’ın proje danışmanlığında, Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÖLDERE’nin yönetmenliğinde ve Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğretim kadrosu ve öğrencilerin katılımıyla Bertolt BRECHT'in yazdığı, çevirisini Ahmet CEMAL'in yaptığı Galilei'nin Yaşamı (Galileo) adlı oyun ile yapıldı. Çanakkaleli sanatseverlerin yanı sıra Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaettin SEVİM, Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran CİRİK, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Biga MYO Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, Personel Daire Başkanı Mustafa SEVİM de oyunu izleyenler arasındaydı. Oyunun proje danışmanlığını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN oyundan sonra yaptığı konuşmada Tarihi Ermeni Kilisesi’nin Deneme Sahnesi olarak üniversitenin kullanımına sunulmasından memnuniyet duyduklarını, içinde bulunduğumuz yılın 2009 Dünya Astronomi Yılı olması nedeniyle Galileo Galilei gibi bir bilim adamının yaşamından kesitler sunan bu oyunla Deneme Sahnesi’nin açılışını yapmanın manidar olduğunu dile getirdi. DEMİRCAN Çanakkaleli sanatseverle artık sık sık bu sahnede buluşacaklarını ve “Galileo” oyununun Deneme Sahnesi’nde 15 günde bir sahneleneceğini söyleyerek yakın zamanda Galileo oyunuyla Türkiye turnesine çıkacaklarının müjdesini verdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için tıklayınız.