0

‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ile ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti

Bu Haber 2884 Kez Okundu
  • Paylaş:
‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ile ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti

Haber - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nin işbirliği ile düzenlenen 'Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ile Ziraat Fakültesi ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ açılşı Ziraat Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.

Açılışa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Doğrusöz ile Yrd. Doç. Dr. Gül Sarıdikmen, Üniversitemiz Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Aysun Acer, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Fen Edebiyat Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demircan, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Takaoğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz yaptığı konuşmada; bu iki serginin hazırlanması için sekiz aydır özenle ve yoğun bir şekilde çalışıldığını vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti ve böyle bir çalışmaya Ziraat Fakültesi’nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise hem sergi için harcanan emek hem de fakültelerin birlikte çalışmaları anlamında, yapılan etkinliğin örnek alınması gereken anlamlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Ziraat Fakültesi’nde sergilenen ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin temelini oluşturan eserlerin, kendisinin yürütücülüğündeki iki adet BAP Projesi kapsamında temin edildiğini belirten Fen Edebiyat Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demircan; bu eserlere sahip çıkılarak ileriki nesillere aktarılmasının çok önemli ve zor bir görev olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden; jeolojik, arkeolojik ve kültürel mirasın çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, sergideki eserlerin bu kapsamda değerlendirilebileceğini ve bu hazırlığı çok anlamlı bulduğunu ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış Töreni kurdele kesiminin ardından sergilerin gezilmesi ve ikram ile devam etti.

Tören sonunda emeği geçen herkese plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.