3

ÇOMÜ’nün En Küçük Mezunları Sahnedeydi

Bu Haber 3348 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’nün En Küçük Mezunları Sahnedeydi

Haber  - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulunun Anneler Günü temalı mezuniyet töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

6 Sınıf ile toplamda 87 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çocuklar Evi Koordinatörü Meral Aydın ve öğrenci velileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşmasını yapan Koordinatör Meral Aydın yaptığı konuşmada 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı içerisinde ÇOMÜ Kreş olarak yaptıkları yeniliklerden ve çalışmalardan bahsetti.

Aydın; ‘’Bu yıl çalışmalarımıza ‘’Masal Atölyesi’’ adını verdiğimiz kütüphaneyi yaparak başladık. Çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamayı planladık. Çocuklarımızın geleceğe saygılı ve ahlaklı gençler olarak yetişmeleri için ‘’Değerler Atölyesi’’ni oluşturduk. Müzik Atölyemizi genişlettik. Çocuklarımız rahat rahat oyun oynayabilsinler diye bahçemizdeki çimlerimizi yeniledik’’ dedi.

Okul Hayatı İçin En Önemli Adım; Okul Öncesi Eğitim

‘’Çocuklarınızı bize emanetleriniz olarak düşündüğümüz için çocuklarınıza en iyi şekilde bakmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık’’ diyen Koordinatör Meral Aydın; çocukların toplum önünde kendini ifade edebilmelerini sağlamak ve öz güvenlerini arttırmak için en önemlisi büyüdüklerinde tatlı anıları olsun diye mezuniyet programı hazırladıklarını söyledi. Okul hayatlarının en önemli adımlarından biri olan okul öncesi eğitimi, başarıyla tamamlayan miniklere tüm eğitim hayatları boyunca başarılar diledi.

Çalışan Anne Babalar İçin Bir Kurumun En Önemli İhtiyacı Kreştir

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem Üniversitemizin en önemli hizmetlerinden biri olan kreşin mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları aktardı:

‘’Çalışan anne babalar için bir kurumun en önemli ihtiyaçlarından birisi kreştir. Biz bu anlamda en şanslı kurumlardan biriyiz. 14 öğretmen, 15 yardımcı öğretmen ve 4 branş öğretmeni ile birlikte toplamda 48 personelin çalıştığı, 300 öğrenci kapasiteli Türkiye’nin en büyük kreşinde çocuklarımıza en güzel hizmeti veriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’

Prof. Dr. Erdem; ‘’Çocuklar canımız. Bir çocuk kadar cesur, bir çocuk kadar samimi, bir çocuk kadar gösterişsiz, bir çocuk kadar saf, bir çocuk kadar gerçek olabilmeli insan’’ diyerek tüm miniklere hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından çocuklar şarkılarını söyleyerek dans gösterilerini sergilediler. Tören sonunda minikler sahnede annelerine hediyeler vererek, mezuniyet belgelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Rektör Danışmanı Bünyamin Bacak’ın elinden aldılar.