5

ÇOMÜ’nün 25. Kuruluş Yıldönümü Öğrenci Şenlikleri Başladı

Bu Haber 4634 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’nün 25. Kuruluş Yıldönümü Öğrenci Şenlikleri Başladı

Haber: Gökçe Güzel
Fotoğraf: Ozan Demir 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 25. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ‘Öğrenci Şenlikleri’ açılışı geleneksel şenlik kortejiyle başladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden’in yanı sıra çok sayıda ÇOMÜ’lü akademisyen, idareci, öğrenci ve Çanakkalelinin katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mehter Takımı konseri ve ÇOMÜ halk oyunları takımının Çanakkale yöresel oyunları sahnelendi.  

Şenlikte bir açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ÇOMÜ’nün 25. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Öğrenci Şenliklerinde, gelenekselleşen şenlik kortejine katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyetini aktardı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi şüphesiz ki bir üniversite olarak Çanakkale’yle sınırlı değildir, hatta Türkiye ile de sınırlı değil bir eğitim öğretim ve araştırma kurumu olarak bir bilim kurumu olarak bütün dünyaya hitap eden bir kurumuz. Burada olmaktan ve Çanakkale’nin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz ve bundan büyük bir güç alıyoruz.

Çeyrek Asırlık Tecrübe

Çanakkale ile yaptığımız her şey bizi çok daha mutlu ediyor. Üniversitemizin kuruluşunun ardından 25 yıl geçmiş yani artık yeni bir üniversite değiliz çeyrek asırlık tecrübeye sahip bir üniversiteyiz. Ülkemizde olduğu gibi Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi de zorlu bir süreci geride bıraktı yeni bir döneme girdi. Üniversitemiz artık öğretim üyeleriyle, öğrencileriyle daha kaliteli bir üniversite haline geliyor.

Türkiye’nin 20. Büyük üniversitesiyiz. 50 bin öğrencimizle, 111 devlet üniversitesinde kalite sıralamasında ilk 30 üniversitesi arasındayız. Biliyorum ki bu tempoyla çalışmaya devam edersek Türkiye’de kalite sıralamasında çok daha iyi yerlere geleceğiz.

Şüphesiz ki üniversitemiz Çanakkale’ye büyük değerler katan bir üniversite. Gerek bilimsel gerek sosyal etkinliklerle birçok katılımcının, birçok bakanın, daire başkanlarının, akademisyenlerin,  Çanakkale’yi ziyaret etmesine sebep olacak etkinlikler düzenliyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunlar ÇOMÜ’nün Çanakkale’ye kültürel, bilimsel olarak bazen de sanatsal olarak çok şeyler kattığını gösteriyor.

ÇOMÜ’lüler ve Çanakkaleliler Biraraya Gelecek

Geçen yıl ülkemizdeki güvenlik sorunu nedeni ile bahar şenliklerini yapamamıştık, bu yıl ülkemizde sağlanana huzur ve güven ortamında ve geleceğe daha umutlu bakan bir toplum olarak bahar şenliklerini başlatıyoruz. Bütün bu faaliyetlere halkımızla beraber üniversitemiz öğrencileri katılacak. Yine üniversitemizi Çanakkale ile bir araya getiren bir araya getiren bir bahar şenlikleri haftası olacak. Üniversitemizin kat ettiği mesafe şüphesiz ki gelecekte hangi noktalara geleceğini gösteriyor. Bu süreçte bu güne kadar her konuda bize destek veren ve vermeye devam edecek olduğuna emin olduğumuz kurumlar var onlara teşekkür borçluyuz. Öncelikle bahar şenliklerini organize eden büyük emek harcayan ÇOMÜ Genel Sekreterliği’ne, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’mıza, en büyük değerimiz olan öğrencilerimize, Öğrenci Konsey Başkanlığı’na ve şenliğimize katkı sunan öğrenci topluluklarımıza teşekkür ediyorum. Eminim ki bu ve bundan sonraki yıllarda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bahar Şenlikleri coşkuyla, mutlulukla keyifle geçecek.”

Açılış konuşmalarının ardından başlayan şenlik yürüyüşü İskele Meydanı’nda sona erdi. Şenlik açılışının ilk günü Grup Jargon’un Konseriyle sona erdi.