0

AR-GE İşbirlikleri Zirvesi’nin İlgi Odağı Çanakkale Teknopark

Bu Haber 2266 Kez Okundu
  • Paylaş:
AR-GE İşbirlikleri Zirvesi’nin İlgi Odağı Çanakkale Teknopark

Kalkınma Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde kamu, üniversite ve özel sektör başta olmak üzere, ülkenin kalkınma hedefleri ile bütünleşik bir şekilde kurumlar ve kişiler arası bilimsel ve ticari işbirliği zemininin oluşturulması, yapılan hizmet ve faaliyetlerden ulusal ve uluslararası farkındalığın artırılması amacıyla İstanbul PULLMAN Convention Center’da gerçekleştirilen AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarına katılan Çanakkale Teknopark standı yoğun ilgi gördü.

Zirvede gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Çanakkale Teknopark standını ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, ÇOMÜ Çanakkale Teknopark’ta sürdürülen çalışmalar ve Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili bilgi aldılar.

Zirvede açıklamada bulunan Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer

Üniversite, kamu ve özel sektör üst düzey temsilcilerin katılımıyla düzenlenecek organizasyonlar Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon alanlarında nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda bilgi veriyor. Bu organizasyonlar uygulanması gereken politikalar ve aktörler arası işbirliklerinin geliştirilmesi noktasında büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin uluslararası alandaki geleceğinin yapıtaşı olarak görülen Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri Ar-Ge işbirlikleri zirvesi gibi etkinliklerle daha da geliştirilecektir. Biz de Çanakkale Teknopark olarak elimizden geldiğince faaliyetlerimizi bu yönde sürdürüyor ve bu tip organizasyonlara destek olmaya çalışıyoruz” diyerek Çanakkale Teknopark’ın faaliyet alanlarına dair açıklamalarda bulundu. 

Fotoğraf Albümü