Üniversitemizde Yazılı ve Görsel Medyanın Toplum Üzerindeki Etkisi Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

27.12.2009
Çanakkale Tabip Odası ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çanakkale Şubesi ile üniversitemiz Çağdaş Yaşam Topluluğu tarafından medya üzerine bir söyleşi organize edildi. TÜYAP Genel Koordinatörü, gazeteci ve yazar Deniz KAVUKÇUOĞLU’nun davetli olduğu ve “Yazılı ve Görsel Medyanın Toplum Üzerindeki Etkisi” konulu söyleşi üniversitemizin Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK’un da dinleyici olarak katıldığı söyleşinin açılış konuşmasını Kepez Belediye Başkan Yardımcısı ve ÇYDD Çanakkale Şubesi ikinci başkanı Yüksel ÖZDEMİR yaptı. Söyleşi de ayrıca ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ ile ÇYDD Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin GİN’de kısa bir konuşma yaptılar. Söyleşiye çok sayıda öğrenci ve yurttaş katıldı. ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ yaptığı konuşmada Çanakkale’nin kendisi için çok özel bir kent olduğunu ve ülkemizin geleceğinde bir barış kenti olarak yer alacağını düşündüğünü belirtti. Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ, ÇYDD’nin Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup geliştirerek çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insana ve çağdaş topluma ulaşmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu da ifade etti. Partiler üstü çalışan bir eğitim derneği olduklarını belirten Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ, eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için çaba sarf ettiklerini, eğitim sorunlarının çözülmesi için projeler ürettiklerini de vurguladı. Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ, Birleşmiş Milletler raporuna göre ülkemizin 2020 yılına kadar kız-erkek çocukların okullaşmasında eşitliği sağlayamayacak 20 ülke arasında yer aldığını, bundan dolayı da kız çocukların okula gitmesinin sağlanması gerektiğini belirtti. Bu nedenle geliştirdikleri projelere destek verilmesini isteyen Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ, kız çocukların okunmasına destek olunmasını istedi. ÇYDD Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin GİN de yaptığı konuşmada ÇYDD olarak ana amaçlarının çağdaş bireyin yetişmesi olduğunu belirtti. Dr. Ersin GİN çağdaş bireyin yetişmesinin de eğitimle olacağının bilinciyle eğitim gören gençlere ekonomik ve sosyal destekte bulunduklarını ifade etti. TÜYAP Genel Koordinatörü, gazeteci ve yazar Deniz KAVUKÇUOĞLU ise medyayı ele aldığı söyleşisinde medyanın işlevleri ve ülkemizdeki konumuna ilişkin fikirlerini ifade etti. Deniz KAVUKÇUOĞLU, medya kelimesinin Latince medium kökünden geldiğini ve medium kelimesinin anlamının ise bilinmeyeni bilen demek olduğunu belirti. Medyanın medium kelimesinin çoğulu olduğunu belirten yazar, medyanın anlamının bilinmeyeni bilenleri bir arada tutan demek olduğunu ifade etti. Medyanın bu anlamıyla bize bilmediklerimizi bildiren birtakım araçlar topluluğu olduğunu belirten yazar, günümüzde ise medyanın artık bilinmeyeni bilmenin ötesinde olmayanı ya da hiçbir zaman olmayacak olanı bize bildirdiğini ifade etti. Ülkemizde yoğun bir görüntü ve bilgi kirliliği yaşandığından bahseden yazar medyanın ülkemizde dengeli bir haber faaliyeti içerisinde bulunmadığını da sözlerine ekledi. Medyanın sunduğu programlar ile hayatın değiştirilemez olduğu inancını insanlar üzerinde oluşturmak istediği de yazar tarafından vurgulandı. Söyleşi TÜYAP Genel Koordinatörü, gazeteci ve yazar Deniz KAVUKÇUOĞLU’na ÇYDD tarafından çeşitli hediyeler verilmesi ve tüm katılımcılara teşekkür edilmesi ile sonlandı. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.