Rektörümüz Çanakkale Meslek Yüksekokulu’nu Ziyaret Etti

26.12.2009
Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR hem meslek yüksekokullarına verdiği önem hem de öğrenci merkezli eğitim anlayışı doğrultusunda meslek yüksekokulu yöneticilerini, öğretim elemanlarını ve öğrencileri dinlemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Rektörümüz yanında Meslek Yüksekokullarından Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eyüp ÖZDEMİR ile birlikte Çanakkale Meslek Yüksekokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Meslek Yüksekokullarından Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eyüp ÖZDEMİR ve Çanakkale Meslek Yüksekoklu Müdürü Veysel Salih ÇAVUŞGİL öğrencilerle buluştu ve onların istemlerine, sorularına ilişkin bilgiler ve yanıtlar verdi. Ziyaret esnasında Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, meslek yüksekokullarına azami derecede önem verdiklerini, bunun en somut göstergesinin ise her yıl üniversitemizden bir ekiple meslek yüksekokullarını ziyaret etmeleri olduğunu belirtti. Üniversite olarak meslek yüksekokullarının fiziki yapılanmasına, akademik yapılanmasına azami derecede önem verdiklerini belirten Rektörümüz, meslek yüksekokullarında entelektüel düzeyi yüksek akademik personelin yanısıra uygulama becerisi yüksek akademik personelin harmanlanmasına da önem verdiklerini belirtti. Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meslek yüksekokulları zaten meslek lisesi ile fakülte arasında bir hiyerarşide yer alıyor, dolayısıyla hem iş becerisi yüksek arkadaşlarımızın hem de uygulama becerisi yüksek arkadaşlarımızın yetişmesine aracılık edecek bir akademik yapılanma hem de onların kültür düzeyini yüksek tutacak bir yapılanma. Becerisi olan, fiziken çalışmaya tutumu ve davranışı pozitif olan ve fakat kültürel birikimide iyi olan nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyor meslek yüksekokulu. Üniversite olarak bu harmanlamayı biz iyi yapıyoruz. Tüm meslek yüksekokullarına gidin Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent düzeyinde arkadaşlarımızın orada çalıştığını görürsünüz ama Öğretim Görevlisi arkadaşlarımızın da orada çalıştığını görürsünüz. Bu da üniversitemizin meslek yüksekokullarına önem veriyor söyleminin slogan olmadığını gerçekten eylem olduğunu gösteriyor”. Ziyaret Çanakkale Meslek Yüksekokulu akademik personeliyle yapılan görüşmeler ile sona erdi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.