ÇOMÜ’nün Balkan Kökenli Öğrencileri Ankara’da Kampa Katıldı

ÇOMÜ’nün Balkan Kökenli Öğrencileri Ankara’da Kampa Katıldı

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BESADER); Türkiye’nin farklı kurumlarında okuyan Balkan kökenli öğrencileri 15-19 Mart 2017 tarihleri arasında Ankara’da düzenlediği kampta bir araya getirdi.

Milletvekilleri, bakanlar, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin katıldığı, TİKA ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın da destek verdiği etkinliğe katılan öğrenciler; seminerler, Türkçe öğretme kursları, gezi ve pikniklerle birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Kampa, yurdun farklı şehirlerinde öğrenim gören 900 öğrenci katılırken ÇOMÜ’de 44 öğrenciyle temsil edildi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer;  Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve Koordinatör Yardımcısı Zija Shehi'yi makamında kabul ederken, ziyarette kampla ilgili izlenimlerin yanı sıra ÇOMÜ’nün Balkanlar’la ilgili çalışmaları masaya yatırıldı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’de hazır bulundu.