0

ÇOMÜ Araç Bakım Onarım Atölyesi Hizmete Açıldı

Bu Haber 4170 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Araç Bakım Onarım Atölyesi Hizmete Açıldı

Haber - Fotoğraf: Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, hizmete yeni açılan ÇOMÜ Araç Bakım Onarım Atölyesi’nde incelemelerde bulundu.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Erkan Bil’in de eşlik ettiği incelemelerde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu araç bakım onarım atölyesi ile ilgili şu bilgileri aktardı:

‘’Araç yıkama, depo, ofis ve bakım onarım kısmı olmak üzere dört birimden oluşan Araç Bakım Onarım Atölyesinde araç yıkama bölümü, basınçlı yıkama, köpükleme ve iç temizlik için modern olarak hazırlanmıştır. Bakım onarım bölümünde ise 1 adet 4000 kilo kapasiteli lift ve taşıt bakım onarımı için gerekli olan tüm makine ve teçhizat mevcuttur.

Taşıtların lastik, rot balans ayarı ve kaporta bakım onarımı hariç motor, şanzıman, diferansiyel başta olmak üzere tüm mekanik ve elektrik elektronik bakım onarımları atölyede yapılabilmektedir. Bu işler için atölyede bir motor ustası ve bir oto elektrikçisi çalışmaktadır.

ÇOMÜ’ye ait otomobil, pikap, panelvan, traktör, minübüs, midibüs ve otobüs olmak üzere mevcut 42 adet taşıtın tamamının bakım onarımları atölyede gerçekleşmektedir.’’

ÇOMÜ Şoförlerinden Geleneksel Pilav İkramı

Yapılan incelemelerin ardından Rektör Acer ve beraberindeki heyet ÇOMÜ şoförlerinin her sene düzenlediği geleneksel pilav ikramına katıldılar.

ÇOMÜ şoförleri Rektörlüğün personeli ile bir arada olabilmek için pilav ikramı düzenlediklerini belirterek şunları ifade ettiler; ‘’Sürekli olarak araç kullanmamız ve işlerimizin yoğunluğu dolayısıyla çalışanlarımızla bir arada olma fırsatı bulamıyoruz. Bu etkinlik sayede aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla da tanışma fırsatı bulduk. Davetimize katılan ve bizlerle aynı ortamı paylaşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e ve birim amirlerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Fotoğraf Albümü