1

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2708 Kez Okundu
  • Paylaş:
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber -Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, kampüs alanlarının yapısal gelişiminden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Genç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile fakülte akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı öncesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Kelkit; fakültenin akademik ve idari durumu, stratejik hedefleri ve çalışmalarına dair bir sunum gerçekleştirdi.

Başarıya Ulaşmak Bir Ekip İşidir

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer kurul toplantısında yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren yapmayı planladıkları işlerin büyük bir çoğunluğunu 2 yıl içerisinde gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Özellikle vurgulamak istediğim husus, bu bir ekip işidir. Başarı hiçbir zaman bir kişilik değildir. İyi niyet ve gayret içerisinde olan bir ekip muhakkak olmalıdır. Aksi takdirde başarıyı elde edemez, takibi yapamazsınız. Sizi zorlayan, engel çıkarmak isteyen birçok unsurlarla da karşılaşıyorsunuz. Buradaki önemli nokta, sizin bu iyi niyetinize ve gayretinize inan insanların olması gerekmektedir. Sonuçta iyi niyetli ve iyi olan kazanır. Üniversitemizin en kötü dönemlerini bu gayret ve çalışmalar sonucunda geride bıraktığımıza inanıyorum. Gerçekten çok zor bir dönemdi. Kötü şeylerin izini yok edip yeni bir sayfa açmak, böylesi büyük bir kurumda zor oluyor. Alışkanlık ve korkuların yenmesini sağlamak kolay olmuyor. Yapılmak istenen işlerde, korkmadan ve üzerine titizlikle giden ekip arkadaşlarınızın olması gerekmektedir. İnanın cesaret gerektiren zorlu bir süreçti ve bu süreci ÇOMÜ olarak başarıyla atlattığımızı düşünüyorum. Ciddi olan sıkıntılarla ilgili oluşan süreçte, yönetimimizle birlikte hareket eden arkadaşlarımıza şunu söylemek isterim. Sizler bu cesareti göstermemiş olsaydınız, söz konusu olan sıkıntıların üstesinden gelemezdik. İçerideki durumu bilen biri olarak şunu ifade etmek isterim ki gösterdiğimiz çaba, cesaret gerektiren bir çabaydı. Artık bu süreç geride kaldı.”

ÇOMÜ Bilimsel Projeleri Konuşan Üniversite Haline Geldi

ÇOMÜ’nün akademik durumun iyileştirilmesi ve verimli hale gelmesi anlamında BAP’ta yaptıkları çalışmaların büyük katkısı olduğunu belirten Rektör Acer; “Artık ülkemiz ve üniversitemiz için yapılacak çalışmalar üzerine konuşmaya başladık. İnanıyorum ki daha da iyiye giden, bilimsel projeleri konuşan bir üniversite haline geleceğiz. Üniversitemizi girişimci ve yenilikçi üniversite sıralamasında, 50 üniversite arasına girmesi için özel çaba sarf ediyoruz. Hocalarımızın da bilimsel faaliyetlerini destekleyerek gerekli alt yapılarını oluşturuyoruz. Bu sene, tasarruf anlamında genel bir uygulama yapılması sebebiyle seçici olmaya çalıştık. Bilimsel faaliyetlerden kısıtlanma yapılması taraftarı değilim. Fakat ülkenin şartları gereğince fedakârlık gerekmektedir. Yine de bizim bilimsel çalışmalarımızı azaltan ve motivasyonumuzu düşüren bir durum olmamalıdır. Ülkemizin için en önemli olan şey kaliteli insanların varlığıdır. Bu bağlamda üniversitemiz akademik kadrosuna kazandıracağımız insanların dürüst, kaliteli, düzgün çalışan, işiyle ilgilenen, ahlaki yönden kendini yetiştirmiş kişiler olmasına özen gösteriyoruz. Ortamın huzurunu bozan kişiler, yapılacak olan işlere, projelere de engel oluşturmaktadır. Bu yüzden kişiliğe ve bilimsel niteliğe büyük önem veriyoruz” dedi.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Fotoğraf Albümü