Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Bisiklet Turu Sona Erdi

27.03.2017

Haber ve Fotoğraf: Gökçe Güzel

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu'nun ikinci ve son etabı olan Şehitlere Saygı Etabı tamamlandı.

GTP Turizm AŞ tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleşen tura üç bin kişi katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve eşi Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Aysun Acer’in yanı sıra ÇOMÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ve çok sayıda ÇOMÜ’lü akademik, idari personel ve öğrencinin katıldığı tur 56 km sürüşün ardından son buldu.

Tarihi Gelibolu Yarımadasında şehitler için pedal çeviren yüzlerce kişi doğa ve tarihin izinde bir yolculuğa çıktılar.

Şehitliğe Saygı Turu, Kilitbahir Kalesi önünde katılım madalyası ve belgelerinin takdimi sonrası tamamlandı.