Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerimize Müjdeli Haber

25.12.2009
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü’nün, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanlığı’nın ve Bölüm Öğretim Üyesi Ufuk Hüşat HÜŞAN’ın girişimleri sonucunda, 17 Aralık 2009 Tarih 27435 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’te Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü mezunlarının tercihen kadroya atanabileceklerine dair bir ibare yer almıştır. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ülkemizde sadece Üniversitemizde bulunmaktadır ve ilk mezunlarını geçen yıl vermiştir. Bu madde kapsamında bölüm mezunları ilk kez bir kamu kuruluşunda çalışabilecek personel olarak tanımlanmışlardır.