Biga Meslek Yüksekokulu “ Pandemik H1N1 Gribi” Konulu Konferans Düzenledi

24.12.2009
Biga Meslek Yüksekokulu’nda 24.12.2009 tarihinde“ Pandemik H1N1 gribi” konulu konferans düzenlenmiştir. Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu’nun düzenlediği konferansa Biga Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr.Canan EVCİ, konuşmacı olarak katılmıştır. Uzman Dr. Canan EVCİ konuşmasında, Pandemik gribin tanımı, bulaşma yolları, hastalığın belirtileri, teşhis ve tedavi yöntemleri, hastalıktan korunma ve aşılama, ülkemizde ve dünyada son durum hakkında son güncel bilimsel verilere değindi. Ayrıca; aşının pandemik gripten korunmada en geçerli yöntem olduğunu, gribin yayılmasını önlemek, hastalığın ağır seyretme ihtimali olan risk gruplarını hastalıktan korumak, hastalığın şiddetini ve ölümleri engellemek için uygulanması gerektiğini belirterek, “Grip pandemisi tüm dünyayı etkilemeye devam etmektedir. Salgının yayılım hızını etkileyen en önemli faktör, toplumda hastalığa karşı oluşan bağışıklık düzeyidir. Bu da aşı olmak ya da doğrudan hastalığı geçirmek suretiyle oluşmaktadır. Hastalık genellikle hafif ve orta şiddette seyretmekle birlikte, ciddi hastalık ve ölüm riski de bulunmaktadır. Bu sebeple aşılanma, kişileri hastalıktan korumasının yanı sıra, salgının yayılım hızını da azaltan en uygun yöntemdir. Aşı için herhangi bir zorunluluk bulunmayıp tamamen gönüllülük esasına göre uygulanmaktadır. Sağlık Ocaklarımız ve bütün Hastanemizde ücretsiz olarak uygulanmakta olduğunu” söyledi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen konferansın ardından, Biga Değerleri Topluluğu Topluluk Akademik Danışmanı Öğr.Gör. Bahaddin ZAYİM tarafından Uzman Dr.Canan EVCİ’ye teşekkür belgesi takdim edildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.