0

Rektör Acer “Bilgemiz Aliya İzzetbegovic” Belgeselinin Galasına Katıldı

Bu Haber 2056 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Acer “Bilgemiz Aliya İzzetbegovic” Belgeselinin Galasına Katıldı

Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek'in bağımsızlığının 25. yılı kapsamında hazırlanan "Bilgemiz Aliya İzzetbegovic" belgeselinin ilk gösterimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan’ın da katıldığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki galada gösterimi yapılan "Bilgemiz Aliya İzzetbegovic" belgeselinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzzetbegovic'le ilgili düşüncelerine yer verildi.

Belgeselde "Merhum İzzetbegoviç ile son olarak vefatından çok kısa süre önce bir araya gelme imkanı bulmuştuk" ifadesini kullanan Erdoğan, Avrupa'daki bir programdan Türkiye'ye dönerken Saraybosna'ya gittiklerini anlattı.

Erdoğan, şunları söyledi: "Ben sağlık durumu ağırlaşan bilge lideri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmiştim. Kendisi bu sohbetimizde ellerimi tutarak bana önce 'Dualarımız sizinle' dedi. Arkasından da 'Bosnamı koruyun, Bosnama sahip çıkın, buralar hep Evlad-ı Fatihandır, o size emanettir.' vasiyetinde bulundu.

Proje Koordinatörü Ömer Erdoğan ise Aliya ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "O hayata medeniyet perspektifinden bakan gerçek bir bilgeydi. Kişiliği, düşünce dünyası, tüm hayatına yayılan mücadelesiyle Balkanların son Osmanlısıydı. Türkiye dostuydu. Onun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile aralarındaki son konuşmalar bir ufuk ve öngörü belgesidir, unutulamaz ve unutulmamalıdır. İnanıyoruz ki o günkü Türkiye, bugünkü güçlü Türkiye olsaydı şüphesiz tarih başka şekilde seyrederdi."

Fotoğraf Albümü