5

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Öğrenci Alımına Başlıyor

Bu Haber 3275 Kez Okundu
  • Paylaş:
İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Öğrenci Alımına Başlıyor


Haber: Eylem Tuna Çoban

Grafik Tasarım: Şebnem Özel 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in önerileri ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun olumlu yaklaşımı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 60 öğrenci ile 2017-2018 eğitim-öğretim başlayacak. 

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, yazılı basınının, gazeteciliğin her dönemde önemli olduğunu vurguladı ve doğru, kaliteli, yerinde haber verme anlamında alanında yetişmiş insanların olmasının önemli olduğunu, yaşanan gelişmenin bu bağlamda sevindirici olduğunu belirtti. 

 Prof. Dr. Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesleklerine sahip çıkabilecek, meslek bilgilerini en iyi şekilde yansıtabilecek, yetişmiş, alanında deneyimli, iş ahlakına sahip eleman yetiştirmek acısından gazetecilik bölümümüzün eğitim-öğretim faaliyetine geçmesi güzel bir gelişme oldu. Bölümümüzde 1 Doç. Dr., 3 Yrd. Doç. Dr. olmak üzere dört öğretim üyemiz bulunuyor. Başlangıç açısından çok iyi bir durumdayız. Zaman içerinde de zenginleşecek ve büyümesini devam ettirecek. Bir sonraki adımımız ise Yüksek Lisans programı açmak olacak.” 

 Uygulama Alanlarımızla Birçok Üniversiteden Bir Adım Öndeyiz

Uygulamaya dayalı eğitim öğretimin çok önemli olduğunu dile getiren Dekan Tarhan; “Bu anlamada üniversite yönetimiz çok önemli çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. İletişim Fakültesi olarak da alt yapısı güçlü birden fazla uygulama alanına sahibiz. Türkiye’nin en çok dinlenen Üniversite Radyosu ÇOMÜ Radyo, Ton TV ile ortaklaşa yürüttüğümüz televizyon, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, ÇOMÜ Dergi ve ÇOMÜ Gazete, öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri yerler arasında. Öğrencilerimiz çalışma hayatına başlamadan önce haber yazabilecek, fotoğraf makinesi kullanabilecek, bir gazetenin, derginin çıkarılma süreçlerine dâhil olabilecekler. Bu donanıma sahip olan öğrencilerimiz de çalışma hayatında kendilerine daha kolay yer bulabilecekler diye düşünüyorum” dedi. 

Gerek ülkemizin çeşitli yerlerinde, gerekse ilimizde var olan gazete kuruluşlarına yetişmiş eleman temini konusunda bir katkıları olacağı için mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. İsmail Tarhan, üniversitemiz ve ilimiz için hayırlı olsun dedi.