Biga'daki İlköğretimlere Kütüphane Oluşturulması Projesi Başlatıldı

23.12.2009
Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Oktay KOÇ'un danışmalığında İşletme 2. Sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında oluşturulan Biga'daki İlköğretim Okullarına Kütüphane Oluşturulması amacıyla başlatılan “Kütüphane Kurucuları ” ilk meyvesini verdi. 22 Aralık 2009 tarihinde Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu’ndaki ilk kütüphanenin açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Biga Belediye Başkanı Mehmet ÖZKAN, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Kazım KİRTİŞ, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan AVLANIR, Biga MYO Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Öğr. Gör. Faruk ÇETİN, Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu Müdürü Ali ÇETİN, Mehmet TINAZ, Saattin ÇETİN ve projede görev alan öğrencilerin yanı sıra Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı bir törenle yapıldı. Törende bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı Mehmet ÖZKAN, öğrencileri kutladığını ve halk kütüphanesine de desteklerini beklediğini ifade etti. Prof. Dr. Ali AKDEMİR yatığı konuşmada şunları ifade etti: "Her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz STK kongresi ile STK'lara vermiş olduğumuz önem bilinmekte. Bu proje kapsamında küçük bir STK oluşturarak ekip çalışması ile Sosyal Sorumluluk Projesi oluşturan öğrencilerimizi kutluyorum. Projelerinin süreklilik arz etmesini ve diğer ilköğretimlere de destek verilmesinin yanı sıra tüm öğrencilere örnek olmasını temenni ediyorum." Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Prof. Dr. A. Kazım KİRTİŞ öğrencilerin halk kütüphanesinde yapacakları çalışmaları destekleyeceklerini belirttiler. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.