1

Mevlana, Gelibolu Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus’la Anıldı

Bu Haber 2251 Kez Okundu
  • Paylaş:
Mevlana, Gelibolu Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus’la Anıldı

Haber :Ahmet Türker

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Gelibolu Mevlevihanesi’nde, Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla Şeb-i Arus töreni düzenlendi.

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç, Kosova İslam Birliği Genel Sekreteri Resul Recebi, Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Sımaykinç, Arnavutluk İşkodra Müftüsü Muhammed Sütarı’nin de konuk olduğu törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, "Anadolu’dan sevginin, kardeşliğin, muhabbetin bugünlere gelmesinin en büyük paylarından bir tanesi Mevlana Hazretlerinindir. Kadim milletimizin öncülerinden Hazreti Mevlana gibi Yunus Emre gibi isimler iyi ki vardı ki bizler bugün hala aynı ruhla, aynı aşkla, aynı dava yolunda bir arada olabiliyoruz. Anadolu’yu Mevlana’nın Hacı Bektaş’ın, Yunus Emrelerin aşkıyla bugünlere getirdik. Bu aziz topraklar şehitlerimizin emaneti olarak bizlere bu aşkla yoğrularak emanet edildi" dedi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, "Tarihi birlikteliğimiz olan coğrafya günümüzde savaşla, kanla, gözyaşıyla anılıyor. İslam dünyası büyük bir ıstırap içindeyken, aynı Hazreti Mevlana’nın döneminde olduğu gibi İslam medeniyetinin büyük şehirleri tarumar edilip yakılıp yıkılırken biz Şeb-i Arus ile Mevlana’nın deva olan sesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç hissediyoruz. Hem millet hem de İslam ümmeti olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Halep’te, Arakan’da ve daha nice yerlerde barbarca zulümler işleniyor. Karanlık rejimler terör örgütlerine arka çıkarak insanlığa zulüm ediyor" diye konuştu.

Bosnalı ses sanatçısı Armin Muzafferina’nın ’Çanakkale Türküsü’nü seslendirmesinin ardından İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ’dan gelen semazenlerce sema töreni düzenlendi.

Fotoğraf Albümü