2

FETÖ’nün 15 Temmuz’da Gerçekleştirdiği Darbe Girişimi, Tiyatro Oyunuyla Anlatıldı

Bu Haber 2686 Kez Okundu
  • Paylaş:
FETÖ’nün 15 Temmuz’da Gerçekleştirdiği Darbe Girişimi, Tiyatro Oyunuyla Anlatıldı

Haber :Ahmet Türker

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimi, Çanakkale’de bir tiyatro oyunuyla anlatıldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın himayesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde “15 Temmuz; Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir” tiyatro oyunu ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananlar anlatıldı.

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile şehitler için dua okundu. Ardından bir konuşma yapan Av. Bülent Turan, “Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne olursa olsun teslim olmadık. Olmayacağız. Bir 15 Temmuz daha olsa Allah korusun dimdik ayakta duracağımızı bu akşam bir kez daha gösterdik. Aramızda yüzlerce, binlerce Ömer Halisdemir’ler olduğunu bir kez daha gösterdik. Onların silahları, teçhizatı olmamasına rağmen askerimizin içerisine giren hainleri engellemek için bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, bayrağına, milli egemenliğine uzatan eli kırmak için iman dolu göğsüyle meydana çıktılar. Ve o kararlılığı gösterdiler. Çünkü biz ‘Zafer Demokrasinindir. Meydanlar Milletindir’ dedik” dedi.

Av. Turan’ın konuşmasının ardından Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi sırasında yaşananlar ‘15 Temmuz; Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir’ tiyatro oyunu ile anlatıldı.

Fotoğraf Albümü