0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Mevlit Kandili Programına Katıldı

Bu Haber 1775 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Mevlit Kandili Programına Katıldı
Haber-Fotoğraf: Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezinde AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mevlit kandili programına katıldı.

Kur'an'ı Kerim Tilavetiyle başlayan Mevlit Kandili programında, ilahi ve naatların okunmasının ardından, konuşmalara geçildi. Açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; "bugün müstesna bir program için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) doğumunu kutlamak için buradayız. Hz. Peygamber," Alemlere Rahmet Peygamberi " olarak gönderilmiştir. Enbiya Suresindeki bir ayette bu şekilde anlatılmış olup, İnsanlığın hangi dönemde olursa olsun, evvelinde ve sonrasında bu ayetin ne demek istediği defalarca düşünülmelidir. Biz, son peygamberin ümmeti ve son din olan İslam Dininin mensuplarıyız. Rahmet Peygamberi olmak, yaratılmışların içinde müstesna bir kul olmaktır. Yüce Allah, gönderdiği peygamberiyle, biz kullarına örnek olacak olan her konuyu hayat ve yaşam biçimini göstermiş bulunmaktadır. Efendimizin hayatını kendi hayatımıza yansıtalım. Mevlit Kandillerinde, sadece Hz. Peygamberi anmakla kalmayıp, kişiliği üzerinde düşünmeliyiz. Ahlaklı ve şahsiyetli hayatını her daim kendimize örnek alarak yaşamamız gerekmektedir. Peygamberimizin doğumunun kutlandığı bir günde, yine güvenlik güçlerimize gerçekleşen terör saldırısı sonucunda, 30 polisimiz ve 8 sivil vatandaşımız olmak üzere 38 kişi yaşamlarını yitirirdiler, şehit oldular. Yüzlerce vatandaşımızda yaralandı. Yapılan terör eylemi bir kez daha gösterdi ki, bu canilerin insanlıktan nasiplerini almadıklarını gördük. Terör saldırılarını mazur göstermeye çalışanlarında bu insanlıktan yoksun olduklarını, bir kez daha ifade etmek isterim. Yapılan bu alçak terör eylemini lanetliyorum. Şehit olan emniyet mensuplarımıza Allah'tan Rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına sabırlar diliyor, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in konuşmasının ardından, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ da kısa bir konuşma yaptı.

Ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Mevlit Kandili münasebetiyle, "Hz. Peygamberin insanlığa mesajı" konulu bir konuşma yaptı.

Mustafa Ak yönetiminde, ilahi topluluğunun tasavvuf programı ve yapılan duanın ardından, Mevlit Kandili programı sona erdi.

Fotoğraf Albümü