0

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, ÇOMÜ’de Sunum Gerçekleştirdi

Bu Haber 3825 Kez Okundu
  • Paylaş:
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, ÇOMÜ’de Sunum Gerçekleştirdi

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, ÇOMÜ’de Sunum Gerçekleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü Proje Koordinatörlüğü Merkezi’nin daveti üzerine ÇOMÜ’ye gelen TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mirza Tokpunar ile Proje Koordinasyon Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek’ in de hazır bulundu. Prof. Dr. Yücel Acer ile TÜBİTAK Başkan Yardımcısı  Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu günün anısına birbirlerine hediye takdiminde bulundular.

Ziyaretin ardından, Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek yaptı.

Rektör Acer yaptığı konuşmada; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni bilimsel araştırma yapan bir üniversite haline getirmek istediklerini belirterek bunun için gerekli olan altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Yücel Acer ayrıca, Arcaklıoğlu’nun ziyaretinin önemini vurgulayarak, toplantıda bulunan birim yöneticilerinin bu ziyaret sayesinde proje destek sistemiyle ilgili bilgileri öğrenip kendi okullarındaki proje çalışmalarını hareketlendirebileceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’nın (ARDEB) Akademik Ar-Ge Proje Destekleri sistemini, Burs ve Destek Programını (BİDEB), Bilim Ve Toplum Daire Başkanlığının çalışmalarını  (BTDB) dekanlar ve öğretim üyelerine anlattı.

Gerçekleştirilen sunumun ardından plaket takdimi yapıldı.