0

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Camii İnşaatı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 5039 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Camii İnşaatı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde yapımı süren cami inşaatı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, Kuran-ı Kerim güzel okuma şampiyonu Hami Edis’in Kuran-ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı. Tilavetin ardından bir konuşma gerçekleştiren ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Camii  Müştemilat Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Doç. Dr. Ünal Kızıl dernekle ve cami inşaatıyla ilgili bilgiler aktardı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başta olmak üzere derneğe ve cami inşaatına destek olan herkese teşekkür eden Doç. Dr. Ünal Kızıl, Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesiyle yapımı süren caminin daha hızlı sürede tamamlanması için halkın desteklerini istediklerini sözlerine ekledi. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada göreve başladıklarında yapımı durmuş olan inşaatın neredeyse tamamlanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti aktardı ve şunları söyledi:

“Çanakkale bir tarihtir. Bizim tarihimizin en değerli unsurlarından bir tanesidir. Bu anlamda mimarisiyle, görkemiyle, kampüs içinde büyük bir cami olması gerekiyordu. Bir eser sadece ne kadar ihtiyaca hizmet ediyor diye düşünülmeyelim. Bu eserin, daha cazip hale gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Göreve geldiğimiz günden beri Diyanet İşleri Başkanlığıyla da ortak iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu cami inşaatının bütçesinin tamamı Diyanet İşleri Başkanlığından geldi. Bizler süreci daha da hızlandırmak için destek çalışmalarımıza başladık. 

Yapımına 2014 yılında Terzioğlu Kampüs Camii ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlanılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kampüs Camimizin kaba inşaatı tamamlandı. 6 adet minaremizin de mevsimsel koşulların elvermesi durumunda 2 ay içerisinde tamamen bitirilmesi planlanıyor.

Şu ana kadar yapılmış olan imalatların toplam bedeli yaklaşık 13 Milyon Türk Lirası, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Cami inşaatımıza yapmış olduğu yardım miktarı ise yaklaşık olarak 8 Milyon Türk Lirasıdır. Gerek camimiz için ayrılan ödeneklerin yetersizliği gerekse mevcut borcumuzdan dolayı inşaatımız oldukça yavaşladı. Camimizi tamamlamak için mevcut borcumuzla beraber 15 Milyon Türk Lirasına ihtiyaç duyulmaktadır. 

Bu durumumuzu değerlendirmek adına cami derneğimiz ile üniversite yönetimimizin yapmış olduğu toplantılar sonucunda yapının bir an önce ibadete açılabilmesi için halkımızdan da yardım talebinde bulunması kanaatine varıldı. Diyanet İşleri Başkanımız, Çanakkale Valimiz, Milletvekilimiz de bu kararımızın arkasında. Bizler Çanakkaleli yatırımcılarımızın da destek olmasını istiyor ve 15 Temmuz 2017’de camimizi ibadete açmak istiyoruz. 

Boğazın karşı yakasında Çanakkale Zaferi Şehitlerimizi anar iken boğazın bu yakasında da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerimizi böyle bir eser ile ölümsüzleştirmenin onlara karşı bir vefa borcu olduğunu düşünmekteyiz. 15 Temmuzda yaşananları başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımıza anlatabileceğimiz bir müzemizin yapımı da projemize dâhil edilmişti. 

25 bin m2 peyzaj alanı, 2 bin m2 müze alanı ve 6 bin m2 cami oturum alanı ile 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, emsalleri arasında çok farklı bir yeri olacak olan, Terzioğlu Yerleşkesi Camii inşaatımızı, yapılacak olan yardımların durumuna göre demokrasi zaferimizin 1. yıl dönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde tamamlayıp, ibadete açarak; o gece okunacak salalar  ve kuran tilaveti ile şehitlerimizi anmayı arzu ediyoruz. Bu sebepten dolayı tüm halkımızı camimizin yapımına destek olmaya davet ediyoruz. 

Sinaner Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ercan Yozgat ise bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada cami inşaatının tasarım ve yapım süreciyle ilgili bilgiler aktardı.  

Bilgilendirme toplantısı, cami projesinin tamamlanmış halini gösteren animasyon filminin izlenmesiyle son buldu. 

Animasyon filmini izlemek için tıklayınız.


 Haber ve Fotoğraf: Gökçe Güzel