0

Rektör Acer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenlerine Katıldı

Bu Haber 1826 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Acer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenlerine Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yılı münasebetiyle Çanakkale Valiliğinde yapılan törene katıldı. 

Kordon boyundaki tören öncesi Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Vali Tavlı, Başkan Gökhan ve Tuğamiral Ertem, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer başta olmak üzere daire müdürleri, öğrenciler, asker ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla kordon boyundaki törene geçildi. Protokol üyeleri, tören geçidinde vatandaşlarla bayramlaştı. 

 Vali Tavlı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Vali Tavlı'nın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Öğrenciler koro ile türküler seslendirip, halkoyunu gösterisi de yaptı. Kordondaki tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi. Öğrenciler, sivil ve askeri erkânla diğer vatandaşların katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı'ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi ve kıyı emniyetine ait römorkörler su gösterisi yaptı. Vatandaşların boğazdaki gösteriyi ilgi ile izlemesinin ardından kutlamalar sona erdi.