Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Deneme Sahnesi Açılış Çalışmaları Devam Ediyor

18.12.2009
Tarihi Ermeni Kilisesi'nin Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Deneme Sahnesi olarak kullanımına ilişkin restorasyon çalışmaları sürerken Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman DEMİRCAN Tarihi Ermeni Kilisesi'nde incelemelerde bulundu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman DEMİRCAN, tarihi Ermeni Kilisesi'nin üniversitemizin Sahne Sanatları Bölümü'nün Deneme Sahnesi olarak kullanılacağını ve Deneme Sahnesi'nin açılışının 29 Aralık akşamı "Galileo" adlı tiyatro oyunuyla birlikte gerçekleşeceğini ifade etti. Prof. Dr. Osman DEMİRCAN konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açılış 29 Aralık akşamı Galileo adlı oyunla birlikte yapılacak. Binanın açılışı ile beraber bu oyunun da ilk sergisini gerçekleştirmiş olacağız. Açılıştan sonra burası düzenli olarak tiyatro oyunlarının oynanacağı, Sahne Sanatları Bölümü'nün etkinliklerinin yapılacağı bir alan olacak. Buranın açılışıyla kentimiz sanatsal etkinlikler konusunda güzel bir alana kavuşmuş olacak". Tarihi Ermeni Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmalarına yönelik incelemelerini tamamladıktan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman DEMİRCAN Nedime Hanım Dostluk Evi'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi'ne geçti ve bu binadaki üç Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü’nün öğretim üyeleri ile çeşitli projelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR burada gerçekleştirdiği temaslarda üniversitemizin çok hızlı adımlarla geliştiğinin altını çizdi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.