Biga Meslek Yüksekokulu ile Biga Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü İşbirliğinde ‘’Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği’’ Kursu Başlatılmıştır

18.12.2009
Biga Meslek Yüksekokulu ile Biga İlçe Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen ‘’Kalorifer Ateşçiliği 1. Kademe’’ Kursu tamamlanmış, “Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği” kursu Biga İlçe Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünde başlatılmıştır. Biga İlçe Jandarma Komutanlığı’nda Komutanlık tarafından görevlendirilen askeri personel ve halka yönelik olarak ‘’Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği’’ konusundaki eğitim çalışması tamamlanmıştır. Yüksekokulumuz Teknik Programlar Bölümü Makine Program sorumlusu Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM tarafından 4 Kasım -12 Aralık tarihleri arasında verilen kursta, 22 kursiyerden 18’i başarılı olarak sertifika alma hakkını kazanmışlardır. Halktan gelen talep üzerine Biga Meslek Yüksekokulu ve Biga İlçe Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliği ile İlçe Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünde 25 kursiyerin katıldığı ‘’ Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği’’ konusundaki eğitim çalışması başlatılmıştır. Makine Programı Sorumlusu Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM tarafından verilecek olan eğitim çalışması, 64 saat olarak planlanmıştır. Kursta, kömürlü ve sıvı yakıtlı kalorifer kazanlarının sağlık ve güvenlik kriterlerine uygun olarak daha ekonomik (daha az yakıtla daha çok enerji elde edilmesi) ve daha çevreci olarak yakılıp işletilmesi amaçlanmaktadır. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.