Biga Meslek Yüksekokulu’nda “İnsan Hakları ve Demokrasi” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

17.12.2009
16.12.2009 Çarşamba günü saat 14:00’te Biga Meslek Yüksekokulu Kültürel Yaratıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya İnsan Hakları Haftası kapsamında Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülkü VARLIK “İnsan Hakları ve Demokrasi” konulu bir konferans verdi. Konferansta İnsan Hakları Kurulları'nın bütün il ve ilçelerde kurulduğu belirtilerek, bu kurulların gelen dilekçeleri değerlendirerek karara bağladığı ifade edildi. Ülkü VARLIK, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları hakkında da bilgi aktararak, insan haklarının her bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme özgürlüğünü sağladığını, bu özgürlüklerin başkalarının haklarına saygılı olmak ve bu hakları çiğnememe zorunluluğu ile dengelenebileceğini ifade etti. Konferansın ardından Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, Ülkü VARLIĞA bir teşekkür belgesi sundu. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.