Üniversitemiz Grafik Tasarım Bölümü Öğrencileri’nin “İlkiz” Adlı Grafik Tasarım Sergisi Devam Ediyor

15.12.2009
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri’nin eserlerinden oluşan “İlkiz” adlı sergi İstanbul Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Deva çıkmazı no:7 Bindallı sanat galerisinde açıldı. Aralık ayının 9’u ile 23’ü arasında izlenebilecek olan sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrenci topluluğu olan "Dijital Sanatlar Topluluğu"nu temsilen bölüm hocalarından Vural ÇELİKOĞLU, Özgün YILANCIOĞLU önderliğinde ve 27 öğrencimizin katılımı ile İstanbul’lu sanat severlerin huzuruna sunuldu. Sergilenen eserler, tamamen öğrenci çalışmaları olup, yaklaşık 50 adet ex libris, ve 15 adet tipografi ağırlıklı grafik tasarım çalışmalarından oluşmaktadır. Ex librislerin büyük bölümü, Belçika Royal Academy of Fine Arts'dan konuk olarak gelen Prof. Martin BAEYENS ile yapılan workshop sırasında üretildi. Çalışmalar Belçika'ya gönderildi, sergilendi ve ödül alanlar oldu. Açılışta sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören sergi, ulusal basında da yer aldı ve Ulusal Kanal, sergi ile ilgili olarak 45 dakikalık bir televizyon programı yayınladı. Konu ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.