Üniversitemizde “Öğretim Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme, Soru Hazırlama Teknikleri” Konulu Çalıştay Düzenlendi

15.12.2009
Öğretimde Mükemmeliyet Merkezi Birimi tarafından, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nükhet DEMİRTAŞLI'nın katılımıyla "Öğretim sürecinde ölçme ve değerlendirme, soru hazırlama teknikleri" konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, ölçme-değerlendirmenin hedeflerin değerlendirilmesinde kalite-kontrol mekanizması olduğundan bahsedilerek ölçme ve nitelikli eğitim ilişkisi konuşulmuştur. Bunun yanısıra öğleden sonraki oturumda ise somut soru örneklerine dayanarak soru türleri ve hazırlama teknikleri üzerinde çalışılmıştır. Öğretim elemanlarının yanısıra yüksek lisans öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen çalıştay sonunda Sayın Doç.Dr. Nükhet DEMİRTAŞLI'ya katkılarından dolayı dekanımız Prof.Dr. Dinçay KÖKSAL tarafından teşekkür belgesi verildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.