Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, Mesleki Eğitim AB Projeleri Geliştirmek Amacıyla Almanya’ya Gitti

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, mesleki eğitim ve yurt dışı stajları konusunda AB projeleri hazırlamak amacıyla 2 - 6 Aralık tarihleri arasında Almanya-Recklinghausen şehrine bir seyahat gerçekleştirdi. AB projeleri uygulamaları alanında profesyonel hizmet sunan ‘3 A Education & Service’ kuruluşunun daveti üzerine gerçekleşen seyahatte; 3 A Education & Service kuruluşunun yetkilileri tarafından Almanya’da uygulanan mesleki ve teknik eğitim konularında bilgilendirilen MYO Müdürü, işletme ziyaretleri yaparak staj eğitimlerini yerinde inceledi. Almanya’daki kuruluş ile birlikte Biga Meslek Yüksekokulu olarak; AB Hayat Boyu Öğrenme başlığı altında yer alan Leonardo da Vinci mesleki eğitim kapsamında 4 farklı ortak proje hazırlanması kararlaştırıldı. Ziyaretin oldukça verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti belirten MYO Müdürü, aşağıda belirtilen konularda hazırlanacak projelere ilişkin çalışmalara hemen başladıklarını kaydetti. 1. Mesleki Eğitim veren kuruluşlarının koordinasyonuna dair Avrupa’da uygulanmış bir yenilik projesinin Türkiye’ye transferini kapsayan bir proje (Yaklaşık bütçe 400.000 Euro) 2. Biga’da ve Çanakkale’de çalışan veya işsiz olan meslek lisesi veya MYO mezunu elemanların bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla Almanya’daki mesleki eğitim kuruluşlarında 4-8 hafta arasında teknik çalışma ziyareti projesi (Yaklaşık bütçe 75.000 Euro) 3. Biga MYO başta olmak üzere Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı MYO’larda öğrenim gören öğrencilerin yurt dışı stajları projesi (Yaklaşık bütçe 75.000 Euro) 4. Avrupa’daki üniversite sanayi işbirliğinin yerinde görülmesi amacıyla Biga ve Çanakkale’de mesleki ve teknik anlamda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör ve STK yönetici ve elemanlarının seyahat hareketliliği konusunda bir proje (Yaklaşık bütçe 40.000 Euro)