Bayramiç MYO’da ‘Girişimcilik Serüveni: Başarı Hikayeleri’ Konulu Konferans Serisinin İlki Gerçekleştirildi

10.12.2009
Bayramiç MYO Genç Girişimciler Topluluğu ve Pazarlama Bölümü tarafından organize edilen ‘Girişimcilik Serüveni: Başarı Hikayeleri’ konulu konferans serisinin ilki Bayramiç’in önemli girişimcilerinden Önder GÜLER’in katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansta Bayramiç Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Ayşegül YETİMOVA’nın açılış konuşmasının ardından sözü İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim KOÇ aldı. Bölüm Başkanı, üniversitemizce girişimciliğin sınavsız kariyer basamağı olarak görüldüğünü belirterek, Rektörümüzün göreve geldiği günden bu yana girişimcilik öğretisinin yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların yürütülmesini sağladığını söyledi. Öğr. Gör. İbrahim KOÇ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden girişimci olmalıyız. Endeavor Derneği Türkiye Ofisi’nin gerçekleştirdiği bir araştırmada girişimciliği meslek olarak seçenlerin oranı %6. Üniversite mezunları ise ancak %1’ini oluşturmaktadır. Toplam istihdamda kamunun oranı ise %13,4. Kalan kesim ne yapıyor. Ya özel sektör tercihini kullanıyor ya da devlet kapısını iş kapısı olarak görme anlayışı ile hareket ederek bekliyor. Her geçen gün artan işsizlere çözüm nedir o halde. Devlet alabileceğinin üstünü istihdam ediyor. Yığılma nasıl azalacaktır. Cevap gayet basit. Anahtarı girişimcilikte yatıyor. Ancak böylelikle ülkemizin kangren olmuş istihdam sorunu aşılabilecektir. Gelecekte gençlerin ülke ekonomisi üzerinde yaratacağı dinamo etkisini düşünerek Şubat 2009’da Genç Girişimciler Topluluğu’na slogan önerisinde bulunduk ve ‘Gelecekte Türkiye’nin yeni dalgasını genç girişimciler oluşturacaktır’ sloganı üretildi”. Konuşmasında gençlere girişimci ruhu kazanmaları için ‘Girişimcilik Serüveni: Başarı Hikayeleri’ konulu konferans serisi organize ettiklerini belirten Öğr. Gör. İbrahim KOÇ, bu kapsamda ilçemizin önemli girişimcilerinden Önder GÜLER’i girişimci olma yolundaki serüvenini paylaşması için konferansa davet ettiklerini belirtti. Girişimci olma yolundaki başarı hikayesini öğrencilerle paylaşan Önder GÜLER ise başarı hikayesine “sizler Türkiye’nin geleceğisiniz sözü ile başladı”. Önder GÜLER, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatımı devlet memurluğu ve sonraki dönem olarak iki kısımda inceliyorum. Eğitim kalitesi yükseliyor ve devlet memuru olmak artık zorlaşıyor. Devlet memuru olarak uzayabilir misiniz. Silahlı kuvvetlerindeki 26 senelik hizmetim boyunca uzayamadım. Eşimle ben hep ayı nasıl bitiririz diye düşünüyorduk. Silahlı kuvvetlerinden ayrıldıktan sonra Çanakkale’de bir sürücü kursundan öğretmenlik teklifi geldi. Daha sonra o kurumda müdür olarak başladım. Düşündüğüm bir okul açmaktı. 7 yıl bir uğraştan sonra bu arzuma kavuştum”. Önder GÜLER, girişimcilikte başarısının sırrını şöyle açıkladı: “Kendinizin hangi yönde başarılı olacağınızı bulacaksınız. Plan yapacaksınız. Azmedeceksiniz. Yapacağınız iş ne olursa olsun yürekten yapın sevginizi katın duygunuzu paylaşın. Başarılı olmak için el ele tutun birleşin”. Önder GÜLER girişimci olun, pazarlama şirketi kurun, şirketleşin, birleşin sözleri ile de konuşmasını tamamladı. Son olarak meslek yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Hamit ALTAY kapanış konuşmasını yaptı. Katılımları ve değerli katkılarından dolayı Önder GÜLER’e Prof. Dr. Hamit ALTAY tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.