Ulupınar Gözlemevi'nde Uygulanan "Space Studio" AB Gençlik Projesi, Örnek Proje Olarak Gösterildi

08.12.2009
Üniversitemiz Ulupınar Gözlemevi'nde Uygulanan "Space Studio" AB Gençlik Projesi, "Space Generation Advisory Council" haber bülteninde astronomi öğretimi için en iyi uygulama ve örnek proje olarak gösterildi. Birleşmiş Devletler'in uzay uygulamalarını destekleyen "Space Generation Advisory Council" haber bülteni, Kasım 2009 sayısının 6. sayfasını büyük ölçüde üniversitemiz Ulupınar Gözlemevi'nde uygulanan "Space Studio" AB Gençlik Projesi’nin uygulamasına ayırdı. İki fotoğrafın da yer aldığı haberde Üniversitemiz Gözlemevinde 26 Eylül - 01 Ekim 2009 tarihleri arasında ikincisi uygulanan ve AB ülkelerinden 24 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen "Space Studio II" projesi, amatör astronomi eğitiminde en iyi uygulanabilir örnek tek proje olarak gösterildi. Bu tür kursların sürdürülebilirliği için farklı gruplara önerilmesi ve bir sonraki "Space Studio III"te buluşmak üzere ifadesiyle bir sonraki uygulamanın da destekleneceği belirtildi. Konu ile ilgili haber metnine aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.