1

Prof. Dr. Justin A. McCarthy, Sema Zikr-i Şerif’i icrasını İzledi

Bu Haber 2019 Kez Okundu
  • Paylaş:
Prof. Dr. Justin A. McCarthy, Sema Zikr-i Şerif’i icrasını İzledi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin düzenlediği, Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu kapsamında Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü tarihçi ABD Lousville Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Justin McCarthy, ülkemizdeki bilimsel etkinliklere katılıp yakından takip etti.

Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu dolayısıyla, Çanakkale’de bulunan Prof. Dr. Justin A. McCarthy, (University of Louisville, Kentucky, USA) her hafta cuma günü halka açık olarak icra edilen  Mevlevi Sema Zikr-i Şerif’i icrasını izledi.

Dünyaca ünlü Amerikalı tarihçi Prof. Justin McCarthy, Zikr-i Şerif’in öncesi, Mevlevi Sikkesi taktı. Kendisi ve ailesinin bir Mevlana hayranı olduğunu, hatta kızının Mesnevi’yi boynunda taşıdığını belirterek, programdan çok etkilendiğini ifade etti. Önümüzdeki var olan dönemde, İslam dinin tanınmasında Mevlana kültür ve öğretisinin öneminin artacağına değinen McCarthy, öğretideki hoşgörü, sevgi, ahlak, barışın transferinin Rumi öğretisi üzerinden olacağını belirtti. McCarthy, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e, dünyada ve ülkemizde bir ilk olarak yapılan Rumi öğreti ve kültürünün tanıtılması hakkında çalışmaları ve geçirdiği güzel anlar için teşekkür etti.

Zikr-i Şerif’in ardından, Öğretim Görevlisi Halit Kuşku‘nun ”hatayı kendinden bilmek” konulu sohbetinin ardından, program sona erdi.