3

İlahiyat Fakültesi Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1757 Kez Okundu
  • Paylaş:
İlahiyat Fakültesi Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi, hazırlık sınıfı öğrencileri için ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Salonu’nda oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Programa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mirza Tokpunar, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ile fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yusuf Noyan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı ABD Başkanı Doç. Dr. Ramazan Demir’in dil öğrenimiyle ilgili öğrencilere tavsiyelerinin ardından Prof. Dr. Mirza Tokpunar söz aldı.

Prof. Dr. Mirza Tokpunar; fakülteye yeni gelen öğrencilere öğrenim hayatlarında başarılar dileyerek yönetim olarak her türlü problemlerinde öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti.

1992 yılında kurulan fakültenin kuruluşundan bugüne kadar ki gelişimine değinen Tokpunar, öğrenci ve akademik personel rakamlarıyla fakültenin mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

Hükümete akademiyaya özellikle son 10 yılda yaptığı yatırımlar dolayısıyla teşekkür eden Tokpunar dil eğitimi konusunda öğrencilere hazırlık sınıfını önemsemeleri tavsiyesinde bulundu.

İslam’ın ilk emrinin oku olduğunu ama İslam’ın ilk dönemlerinde bugünkü kadar basılmış çok sayıda kitap olmadığı için “Kuranı oku” şeklinde anlamak gerektiğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Tokpunar “Bu, beni takip et, okuduğumu takip et demek. İslam’ın ilk emri olarak okunması gereken şey öyle her bulduğun kitabı değil Kuran-ı Kerim’i okuyun demektir. Bu, mutlaka anlayarak olmalıdır” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise: “Bugün ilk günlerinizi kolay atlatmanız adına buradayız, birkaç yıl sonra sizleri mezun etmek ve mesleğinize uğurlamak için bir araya geleceğiz diyerek şunları aktardı:

ÇOMÜ, Türkiye’nin müstesna bir şehrinde kurulmuş bir üniversite. Bizler Türkiye Cumhuriyeti!nin bir vatandaşı, Müslüman bir ülkenin ferdi olarak burada yaşamaktan büyük onur duyuyoruz. Sizler de artık tarihi, manevi gücü olan bir kentin öğrencisisiniz. Bu şehrin öğrencisi olmak büyük sorumluluk istiyor. ÇOMÜ yönetimi olarak bizim daha az çalışmak gibi bir gayemiz olamaz, hep en çok biz çalışmalıyız. Hak ettiğimiz yere ulaşmalıyız. Bunun için bizler çok çalışıyor ve sizlerin de çalışması için zemin hazırlıyoruz. Sizler de İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak, alt yapısı en güçlü fakültelerden birinde eğitim alıyorsunuz. Şunu söylemeliyim ki, biz her şeyi hallettik eğer eksikliklerimiz varsa gidermek için de elimizden geleni yapıyoruz. Size sadece çalışmak kaldı. İleride bu topluma dini doğru bir şekilde öğretecek kişilersiniz. Türkiye’nin ve İslam Aleminin en büyük derdine sizler derman olacaksınız. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeniz çok önemli” diyerek öğrencilere şehir, üniversite hayatı ve dil öğrenimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ise Çanakkale’de eğitim almanın bir şans olduğunu belirterek tüm öğrencilere öğrenim hayatlarında başarılar diledi.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak