0

Turkcell Gelibolu Maratonu Fuarı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1605 Kez Okundu
  • Paylaş:
Turkcell Gelibolu Maratonu Fuarı Açılış Töreni Gerçekleştirildi



‘Barış için koşuyoruz’ sloganıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu öncesi maraton fuarı açıldı. 2 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu etkinliği öncesi düzenlenen fuarın açılışı İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Açılışa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, BESYO Müdürü Necati Cerrahoğlu, GTP Turizm  temsilcileri Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOMÜ’nün destekleyici kurumlardan biri olduğu maratonda 100’den fazla ÇOMÜ’lü öğrencinin gönüllü olmasının yanı sıra, ÇOMÜ tanıtım ekibi de fuardaki yerini aldı. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer açılışta yaptığı konuşmada;

“Gelibolu Maratonu beni çok heyecanlandırıyor. Bu organizasyona hem destek olmaktan hem de katılımcı olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi çok güçlü, dinamik ve günden güne büyüyen bir üniversite. Tıpkı Turkcell Gelibolu Maratonu gibi. Biz Pazar gününe kadar organizasyonun her noktasında üniversitemizi temsil edeceğiz. Dünyanın ve Türkiye’nin gözünün Çanakkale’ye çevrileceği 2 Ekim 2016 Pazar günü ise barış ve demokrasi için koşuyor olacağız.” diyerek tüm ÇOMÜ mensuplarını koşuya davet etti.

Vali Orhan Tavlı, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve beraberindeki heyet fuar içinde açılan stantları gezdi ve yetkililerden maratonla ilgili bilgiler aldı. “Barış İçin Koşuyoruz” mottosuyla düzenlenen yarış, dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşecek. Turkcell Gelibolu Maratonu’na birçok ülkeden atlet katılırken, halk koşusu da dâhil 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek.  

Haber ve Fotoğraf:  Gökçe Güzel