0

Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitimi Semineri BESYO Evsahipliğinde Başladı

Bu Haber 1713 Kez Okundu
  • Paylaş:
Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitimi Semineri BESYO Evsahipliğinde Başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitimi Seminer Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Safiye Elbi Konferans Salonu’nda BESYO evsahipliğinde başladı.

Seminerin açılış konuşmasında IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz projenin başlangıcından günümüze kadar olan süreci ile ilgili bilgileri kursiyerlere anlattı. Bu seminer programının çok önemli olduğunu yarınlarımızın teminatı olan 7-12 yaş grubu çocuklarımızın sporla tanışmaları, sağlıklı birey olabilmelerine yönelik yapılan bir proje olduğuna değindi.

Ayaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanlığınca yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza yönelik yapılmış olan “IAAF Çocuk Atletizmi” antrenör eğitim seminerleri “Dopingin Zararları, Çocuk Psikolojisi, Madde Bağımlılığı ve çocuklar ve Eski Ama Eskimeyen Şampiyonlarımız” da geçmişine değer vermeyenler geleceklerine yön veremezler sloganı doğrultusunda ilave edilerek organize edilmiştir. Bu seminerin ÇOMÜ’de düzenlenmesini sağlayan başta ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu’na, Turkcell Gelibolu Maratonu fikir sahibi ve uygulayıcıları Çanakkaleli İşadamları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’e teşekkür ediyorum".

Seminer açılış programında konuşmasını yapan BESYO Müdürü Cerrahoğlu; etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Cerrahoğlu 3 gün sürecek seminerle ilgili olarak, "Üniversite öğrencilerimizin kaliteli ve akademik bir eğitim almalarına katkı sağlamak için Atletizm Federasyonu ile işbirliği yaptık. Federasyonumuz, Türkiye'de çok ciddi bir eğitim politikası başlattı. Bu bağlamda Türkiye'nin çok farklı yerlerinde çocuk atletizm seminerleri düzenleyerek atletizmi tabana, çocuklara yaymaya özel gayret sarf ediyorlar. Bu bağlamda da üniversitelerin spor yüksekokulları aracılığıyla ilkokul düzeyinde 7-12 yaş grubuna eğilmeleri ayrıca uzun vadeli çalıştıklarının bir başka göstergesi. Biz de Çanakkale'ye böyle bir eğitimi almanın faydalı olacağını düşündük" dedi. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Cerrahoğlu konuşmasında Turkcell Gelibolu Maratonun da önemine değindi; Gelibolu Programı sadece bir sportif etkinlik değil içerisinde tarih, kültür, barış ve Uluslararası ilişkileri barındıran gençliğe uzanan çok büyük bir konsept olduğunu vurguladı. Çanakkaleli İki genç girişimci arkadaşımız Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik bu şehre belki 100 yıl devam edecek bir kültür başlattılar. Bu şehrin turizminden, ticaretine kadar her şeyini etkileyecek, yön verecek bu konsept uluslararası bir bildiriye de konu oldu. Üniversitemiz bu maratonun lokomotifini üstlenen kurumlardan birisidir ve her şeyiyle Rektörümüzle, öğretim elemanlarımızla, öğrencilerimizle bu projenin destekleyicisidir. Bu bağlamda BESYO Müdürü olarak emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. “ şeklinde konuştu.

2 Ekim 2016 Pazar günü Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenecek olan “Turkcell Gelibolu Maratonu” ile ilgili 2015 yılında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Türkiye'ye ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandıran Çanakkale’deki GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer “Burada bugün sizlerle birlikte olmak bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Necdet Abimiz bizim örnek aldığımız Türkiye sporunun çok önemli bir ismi aynı zamanda bize bu organizasyonun buraya gelmesinde verdiği fikir ve önerileriyle şu an burada olmamızın en büyük motivasyon kaynaklarından bir tanesi. Burada çok güzel 2 gün geçireceğinize inanıyorum. Sonrasında da Turkcell Gelibolu Maratonu’nda da hep birlikte bu bölgemizin çok kıymetli bir değerini daha yukarılara çıkarma şansını elde ederiz” dedi.

Ahmet Çelik ise “Ben Çanakkaleliyim, Çanakkale çocuğuyum. Memleketime, ülkeme böyle bir değer kazandırdığımız için çok mutluyum. Siz genç arkadaşların bu maratona sahip çıkacağına inancım sonsuz. İsimler gelir geçer ama bu maratonun ismi Gelibolu Maratonu’dur. Akademi ruhlu işadamlarıyız biz. Mutlaka Gelibolu Yarımada’sındaki maratonun şehre de bir katkısı olmalıydı. Siz gençlerin bunu ileri seviyeye taşıyacağına inanıyorum. Herşey Çanakkale için. Çanakkale sevdalısıyız. Sizi barış için koşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak